Ροή Ειδήσεων

Καθαρά Δευτέρα: Πώς να κάνετε σωστές αγορές για το τραπέζι της Σαρακοστής

epi-sarakostianaΗ Σαρακοστή ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν διακυμάνσεις στα σαρακοστιανά είδη για αυτό δίνει συμβουλές στους καταναλωτές για το τι πρέπει να προσέξουν στις αγορές τους αλλά και πώς να κάνουν σωστά τα ψώνια τους χωρίς να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη.

Αρχικά, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα, οπότε χρειάζεται προσεκτική έρευνα αγοράς πριν ανοίξουν το πορτοφόλι τους για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση των μεγάλων γαρίδων, που ο καταναλωτής μπορεί να τις προμηθευτεί σε τιμές, που ξεκινούν από 16 ευρώ/κιλό και φτάνουν μέχρι τα 45 (το 2016 η τιμή για ένα κιλό μεγάλες γαρίδες ξεκινούσε από 15,99 και έφθανε στα 36 ευρώ).
Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν χταπόδι σε τιμές που ξεκινούν από 10ευρώ/κιλό και φθάνουν τα 16 (το 2016, οι τιμές για ένα κιλό χταπόδι ξεκινούσαν από 9,98 ευρώ και έφθαναν μέχρι 20 ευρώ) και καλαμάρια σε τιμές που ξεκινούν από 7,98ευρώ/κιλό και φθάνουν τα 22,90 (το 2016 οι τιμές για ένα κιλό ξεκινούσαν από 9,98 μέχρι 20 ευρώ/κιλό).
Το ΚΕΠΚΑ τονίζει ότι, οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να αγοράζουν προϊόντα των οποίων οι τιμές αυξήθηκαν εν μέσω κρίσης. Επίσης δεν θα πρέπει να αγοράζουν προϊόντα από πλανόδιους πωλητές, δεδομένου ότι πολλά από τα είδη που καταναλώνονται στο σαρακοστιανό τραπέζι, όπως τα θαλασσινά, είναι ιδιαίτερα ευπαθή.

Επιπλέον, συνιστάται στους καταναλωτές να αποφεύγουν τις υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζουν και να χρησιμοποιούν τις γνώσεις και την παρατηρητικότητά τους, προκειμένου να επιλέγουν προϊόντα της εμπιστοσύνης τους.
Εκτός αυτών, το ΚΕΠΚΑ καλεί τους καταναλωτές να καταγγέλλουν όποιο πρόβλημα διαπιστώνουν προκειμένου – όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του – «να μην το ξαναβρούν μπροστά τους».

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button