ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Κατέθεσε η ερωμένη του Ν. Μέντζου στη δίκη για τον θάνατό του-ένταση στο δικαστήριο

Η ερωμένη του Νίκου Μέντζου και τα αδέλφια της εξετάστηκαν σήμερα ως μάρτυρες, στην δίκη του θανάτου του δασκάλου από το Αγρίνιο, που κάηκε στο αυτοκίνητό του πριν από 8 χρόνια, σε χωράφι ιδιοκτησίας του, με την σύζυγό του να βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου του ΜΟΔ Μεσολογγίου.

Η ερωμένη του δασκάλου δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, τόσο από την Έδρα, όσο και από τους δικηγόρους των δυο πλευρών, αλλά στις περισσότερες αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι αφορούσαν προσωπικά δεδομένα της σχέσης της με τον θανόντα, ενώ σε άλλες δήλωσε ότι δεν θυμόταν.

Ουσιαστικά υπερασπίστηκε την κατηγορουμένη λέγοντας ότι η ίδια δεν έπαιρνε χρήματα από τον δάσκαλο, όπως έχει ακουστεί, θέλοντας να δείξει ότι η σύζυγος δεν θα θύμωνε τόσο πολύ όταν πληροφορήθηκε την σχέση, ώστε να θέλει να τον σκοτώσει. Μάλιστα κάποια στιγμή είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν την θεωρώ κατηγορουμένη». Όταν ρωτήθηκε πότε η σύζυγος έμαθε για την σχέση, δήλωσε άγνοια, τονίζοντας ότι με τον Νίκο Μέντζο, δεν συζητούσαν ποτέ τα οικογενειακά τους θέματα. Σε άλλη ερώτηση παραδέχθηκε ότι ο δάσκαλος, της είχε πει ότι θέλει να ζήσουν μαζί, πράγμα που συζητούσαν αλλά δεν είχαν αποφασίσει.

Την ημέρα του τραγικού περιστατικού, η ίδια βρισκόταν στο σπίτι της πατρικής της οικογένειας, όπως ισχυρίστηκε, για τις προετοιμασίες του Πάσχα, δεδομένου ότι ήταν Μ. Πέμπτη και έλαβε ένα μήνυμα από τον Νίκο Μέντζο που της έλεγε: «Σ’ αγαπώ. Να φυλάγεσαι». Στις ερωτήσεις των δικηγόρων γιατί της έστειλε ένα τέτοιο μήνυμα, από την στιγμή που ισχυρίζεται ότι δεν είχε προηγηθεί κάτι, η ίδια είπε ότι δεν γνωρίζει.

Στην συνέχεια εξετάστηκαν και τα αδέλφια της, που δήλωσαν ότι ήξεραν ελάχιστα για την εξωσυζυγική σχέση της αδελφής τους και ότι δεν είχαν ιδιαίτερη επαφή με τον δάσκαλο, παρά μόνο την τυπική ως γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους στο σχολείο που δίδασκε.

Ένταση στην αίθουσα

Στην συνέχεια εξετάστηκαν δυο άλλες γυναίκες συγχωριανές της ερωμένης, που η μεν μια είπε ότι περνώντας το πρωί της ημέρας του συμβάντος από έναν συγκεκριμένο δρόμο, είδε το αυτοκίνητο του Μέντζου σταματημένο στην άκρη, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο ίδιος στην θέση του οδηγού και έξω από αυτό, δυο – τρεις άλλοι άνδρες που δεν αναγνώρισε διότι ήταν με την πλάτη προς τον δρόμο.

Η δεύτερη μάρτυρας, ήταν μια γειτόνισσα της ερωμένης, με την οποία είχαν οικογενειακές διαφορές, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο τόσο η μάρτυρας, όσο και νωρίτερα η ερωμένη.

Σε κάποιο σημείο της κατάθεσής της είπε ότι σε μια συζήτηση που είχε με άλλο άτομο, εκείνο της ανέφερε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται στενός συγγενής της οικογένειας Μέντζου, γεγονός που προκάλεσε ένταση.

Συγκεκριμένα, η αδελφή του θύματος ξέσπασε, λέγοντας ότι γίνεται τώρα αυτή η αναφορά επειδή το άτομο που αναφέρεται δεν βρίσκεται στη ζωή και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και με τον τρόπο αυτό σπιλώνεται η μνήμη του.

Τελικά η γυναίκα απομακρύνθηκε από την αίθουσα από τους συγγενείς της και η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου μέχρι τις 23 Ιανουαρίου που θα συνεχιστεί με την εξέταση και των υπολοίπων μαρτύρων.

Η ίδια μάρτυρας, μεταξύ άλλων είπε ότι την επίμαχη ημέρα είδε το αυτοκίνητο της γυναίκας με την οποία είχε σχέση ο δάσκαλος και του αδελφού της, να βρίσκεται στον δρόμο που πάει προς την Αβόρανη περίπου 800 μέτρα μακριά από το σημείο που καιγόταν ο δάσκαλος. Αυτό δεν το είχε καταθέσει από την αρχή διότι φοβόταν, όπως είπε, αλλά το ανέφερε σε τηλεοπτικές εκπομπές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση και έτσι κλήθηκε από τον Ανακριτή. Μάλιστα είχε καταθέσει ότι η ερωμένη κάτι έκρυβε θαμμένο στον κήπο της, πράγμα που οδήγησε τις Αρχές να σκάψουν, χωρίς όμως να βρουν κανένα στοιχείο.

Οπως είναι γνωστό, η οικογένεια οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη, αλλά δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος τους ενώ η ερωμένη απαλλάχθηκε με βούλευμα.

Βάσω Βήττα

aixmi-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button