Κατερίνα και Νικολέττα: Αυτό είναι το ομόφυλο ζευγάρι στο οποίο αναφέρθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

Στο ζήτημα της νομοθέτησης της ισότητας στον γάμο και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νομοσχέδιο που θα προβλέπει την προστασία των παιδιών.

«Πέραν του δικαιώματος οι πιο πολλοί συμπολίτες μας νομίζω ότι δεν έχουν επί της ουσίας αντίρρηση στον γάμο. Εκεί που υπάρχει πάντα μια επιφύλαξη και την ακούω με πολύ προβληματισμό, λένε: “τα παιδιά”, “τι θα γίνει με τα παιδιά”. Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα γίνει και τι πρέπει να γίνει με τα παιδιά. Παιδιά υπάρχουν σήμερα. Και δεν νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί μια πραγματικότητα: ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά και δεν θα σταματήσουν αυτά τα παιδιά να υπάρχουν, δεν θα εξαφανιστούν. Πλην όμως, τα παιδιά αυτά, ξέρετε, δεν έχουν ίσα δικαιώματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.


«Και γιατί δεν έχουν ίσα δικαιώματα; Να πάρω μια ιστορία από αυτές που ακούστηκαν και στη δική σας εκπομπή. Μία μητέρα η οποία συζεί με τη σύντροφό της, έχει καρκίνο και μπορεί να πεθάνει. Εάν συμβεί αυτό, η σύντροφός της δεν έχει κανένα δικαίωμα στο παιδί. Κανένα δικαίωμα. Το παιδί αυτό θα πάει σε ίδρυμα», πρόσθεσε.

«Νιώθω πως δεν μπορώ να πεθάνω»

Η ιστορία στην οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο του 2023, μέσα από τον ΣΚΑΙ. Ένα ζευγάρι γυναικών είπε πως η μία έχει διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο και πλέον, το μεγαλύτερο άγχος της είναι τι θα γίνει με την 4χρονη Ιόλη, σε περίπτωση που χάσει τη ζωή της.

«Έχω διαγνωστεί με καρκίνο, είναι ένας επιθετικός καρκίνος, δεν ξέρουμε πως θα πάει. Ελπίζουμε να πάει καλά αλλά σε περίπτωση που δεν πάει καλά, το παιδί αυτό που είναι μόνο στο δικό μου όνομα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Νιώθω πως δεν μπορώ να πεθάνω. Με το που θα πεθάνω θα χάσει και την σύντροφό μου», ανέφερε η Κατερίνα.

«Δεν γίνεται να εύχεσαι εάν είναι να πεθάνει ένας γονιός να πεθάνει αυτός που δεν έχει νομική υπόσταση πάνω στο παιδί. Δεν γίνεται να συμφιλιώνεσαι με τον θάνατο, όσο δύσκολο και αν είναι και να παρακαλάς να πεθάνεις αφού το παιδί γίνει 18», πρόσθεσε από την πλευρά της η Νικολέτα.

«Η ελπίδα είναι να φτιάξουν νομικά τα πράγματα για να μπορώ να πεθάνω με την ησυχία μου. Έχω αντιμετωπίσει τον θάνατο, με τον εαυτό μου είμαι εντάξει εάν πεθάνω, αλλά δεν είμαι εντάξει με τους δικούς μου ανθρώπους. Για την Νικολέτα δεν είμαι εντάξει και για την μικρή σίγουρα δεν είμαι εντάξει όταν έχω ένα άγχος για το τι θα γίνει το παιδί. Το παιδί μας είναι στον αέρα, γιατί το παιδί είναι μόνο “μου” στα χαρτιά» κατέληξε η Κατερίνα.

Πηγή: reader

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Κατερίνα Νικολέττα