Δυτική Ελλάδα

Κατεδαφίστηκε το πρατήριο στην πύλη του Μεσολογγίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚατεδαφίστηκε το βενζινάδικο στην Πύλη του Μεσολογγίου, βάζοντας τέλος στην παρουσία ενός τερατουργήματος στο πιο ιστορικό σημείο του Μεσολογγίου. Η παρουσία του εν λόγω κτιρίου, για πάνω από 40 χρόνια στο χώρο της πύλης αποτελούσε πάντα ένα αρνητικό σημείο αναφοράς για την εικόνα της πόλης.
Η εντύπωση που άφηνε στον επισκέπτη αποτυπώνεται στη φράση του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση, ο οποίος το 1982 επισκεπτόμενος τη περιοχή ανέφερε στις αρχές του τόπου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τον χωροταξικό σχεδιασμό του Νομού : « Εκείνο το W.C. στη Πύλη, τι το θέλετε και δεν το γκρεμίζετε ;».
Από τότε είχε ξεκινήσει η συζήτηση για την απομάκρυνση του βενζινάδικου από το χώρο αλλά ποτέ δεν δόθηκε λύση.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο πρόβλημα της απαλλοτρίωσης του χώρου βρήκε λύση, όταν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, έθεσε το θέμα στον τότε Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος δεσμεύτηκε προσωπικά και εξασφάλισε την απαραίτητη χρηματοδότηση, ύψους 800.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απαλλοτρίωση ήταν από τα πρώτα έργα που εντάχτηκαν στo Πράσινο Ταμείο.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: « Η κατεδάφιση του συγκεκριμένου οικήματος ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για εμάς, στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής μας. Στο χώρο θα τοποθετηθεί το άγαλμα της Ελευθερίας, που θα τιμά την ιστορικότητα της πύλης και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕυχαριστώ όσους συνέβαλαν με τις ενέργειες τους να γκρεμιστεί η άσχημη εικόνα που υπήρχε μέχρι σήμερα στην Πύλη της Εξόδου των Ελευθέρων πολιορκημένων.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button