Γεγονότα

Κατάργηση Τμημάτων στην ΔΟΥ Αγρινίου

epi-doy-agrinioΕπιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομικών που κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους βουλευτές της Αιτωλ/νίας και τον δήμαρχο Αγρίνιου, απέστειλε προχθές ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και περιχώρων μετά την πληροφορία, πως σύμφωνα με έγγραφο Γ.Γ. Εσόδων του Υπουργείου κ. Θεοχάρη, επίκειται κατάργηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της ΔΟΥ Αγρινίου.

Οι πολύτεκνοι προειδοποιούν τον Υπουργό , πως πλέον μετά και από αυτή την εξέλιξη Φορείς και Σύλλογοι της περιοχής του Αγρινίου, θα αντιδράσουν δυναμικά, αντικαθιστώντας την «…έως τώρα υποτονική και άχρωμη αντίδραση των πολίτικων του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της περιοχής μας, απέναντι στις κραυγαλέες αδικίες που υπέστημεν…»

Στην επιστολή του Συλλόγου επισημαίνεται ακόμη: «Μετά την κατάργηση των ΔΟΥ Αμφιλοχίας, Αστακού, Βόνιτσας, Θέρμου και Ναυπάκτου, αποφασίσατε και την κατάργηση της ΔΟΥ του Αγρινίου, που εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή του μεγαλύτερου νομού της χώρας, με πολλές ιδιαιτερότητες όχι μόνο οικονομικές, αλλά και πρακτικής λειτουργίας, αφού η μετακίνηση των κατοίκων λόγω της μεγάλης γεωγραφικής  έκτασης του νομού, είναι πάρα πολύ δύσκολη, χρονοβόρα και ασύμφορη από πάσης πλευράς.

Η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα από την κεντρική εξουσία, όπως τελευταία έγινε με την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και γενικά συνθλίβεται μεταξύ των πόλεων Πατρών και  Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να μαραζώνει η τοπική κοινωνία.

Εμείς ως σύλλογος που έχουμε 5.700 οικογένειες , δηλαδή εκπροσωπούμε πάνω από 40.000 ανθρώπους , δεν θα επιτρέψουμε να συντελεσθεί και αυτή η προκλητική αδικία σε βάρος της πόλης μας και των κατοίκων της. Θα αγωνιστούμε σθεναρά με όλες τις δυνάμεις μας και θα αντιδράσουμε δυναμικά μαζί με τους  Φορείς, τους Συλλόγους, τους κατοίκους της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, έτσι ώστε να αποτρέψουμε στην πράξη αυτή την αχαρακτήριστη απόφαση των αρμόδιων οργάνων του υπουργείου σας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button