Κατάργηση Εφετείων-Πρωτοδικείων: Αναβρασμός στον νομικό κόσμο του Αγρινίου

Έκτακτη Γ.Σ. την Τετάρτη: Κλήθηκαν βουλευτές-δήμαρχος-Περιφερειάρχης

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,  το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, συγκάλεσε έκτακτη, κρίσιμη γενική συνέλευση των μελών του για την ερχόμενη Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 12 μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για δυο μείζονος σημασίας διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις που αφορούν και στη πόλη του Αγρινίου και στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για την προτεινόμενη κατάργηση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου (και Λευκάδας) και ένταξη τους στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου (ως έδρα νομού).


Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στον δήμαρχο Αγρινίου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να παραβρεθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανταπόκριση και οι τυχόν προτάσεις τους για τα κρίσιμα αυτά ζητήματα που αφορούν στην πόλη του Αγρινίου τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και ευρύτερα τη Δυτική Ελλάδα, αναφέρουν σχετικά πηγές.

Όπως είναι γνωστό χθες Πέμπτη διέρρευσε το πόρισμα της ομάδας εργασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις αλλαγές στο νομικό χάρτη της χώρας, όπου μεταξύ άλλων,  προτείνονται τα παραπάνω.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κατάργηση Πρωτοδικείο Αγρινίου