Γεγονότα

Καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός της ΟΕΣΒΔΕΝ

koi-oesben-epimelitirio

Πραγματοποιήθηκε χθες το Συμβούλιο των αντιπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων- μελών της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, στο Αγρίνιο.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν, μετά από εισηγήσεις και τοποθετήσεις του Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ αλλά και Εμπορικών Συλλόγων ήταν οι εξής: Να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς για θέματα που απασχολούν τον κλάδο (ασφαλιστικό, φορολογικό κλπ),καταθέτοντας ενώπιων των Υπουργών τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

Ακόμη αποφασίστηκε να απευθυνθεί το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ στα Συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής ευθύνης της ώστε οι δεύτεροι να αναλάβουν δράσεις που, τις οποίες θα αποφασίσουν στα συμβούλιά τους, για τις 10 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να υπάρξουν πανελλαδικά κινητοποιήσεις με απόφαση του κεντρικού τους οργάνου.

Συζητήθηκε ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός ο οποίος και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το  ενδιαφέρον κομμάτι της συζήτησης ήταν εκείνο που είχε να κάνει με τον διοικητικό απολογισμό και προγραμματισμό, ο οποίος καταψηφίστηκε.

«Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ εκλέχθηκε από τις εκλογές της  15ης Νοεμβρίου του ’14. Μη λαμβάνοντας υπόψη τις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα αλλά και την περίοδο των εκλογών, υπήρξε ένα διάστημα περίπου 4,5 μηνών κατά τους οποίους έπρεπε η Ομοσπονδία να αναπτύξει τη δράση της. Η εκλογή του Δ.Σ. έχει μια δομή η οποία διαμορφώθηκε από τους συσχετισμούς που κατέβηκαν. Υπήρξε μια δυσκολία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, προσπαθήσαμε ωστόσο να προτάξουμε τις θέσεις της Ομοσπονδίας, θέσεις και στόχους που έχουν ψηφιστεί εδώ και χρόνια. Ο κάθε ένας από τους αντιπροσώπους που συμμετείχαν χθες στη ψηφοφορία θα πρέπει να αναλάβει από εδώ και πέρα τις ευθύνες του», δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΕΣΒΔΕΝ κ. Κωστίκογλου, που χαρακτηρίζει πάντως τη συγκεκριμένη απόφαση “αυστηρή” απέναντι στο προεδρείο.

Σημειώνει δε, πως αυτό το αποτέλεσμα θα δρομολογήσει εξελίξεις στο – άμεσο- μέλλον. «Πολύ εύκολο είναι να γκρεμίσεις κάτι, το δύσκολο είναι να το χτίσεις», λέει με νόημα ο κ. Κωστίκογλου με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία, αφήνοντας αιχμές ακόμη και για πιθανή παραίτηση του Δ.Σ., μετά την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού από τους αντιπροσώπους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close