Δυτική Ελλάδα

Καταγγέλλει το Ε.Κ. Αγρινίου την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό

epi-eka

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου με ανακοίνωση του, καταγγέλλει στην εργατική τάξη της περιοχής την απαράδεκτη , όπως χαρακτηρίζει, συμφωνία, της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε.  που “για μια ακόμα φορά  επικύρωσαν  εκ νέου  την αθλιότητα  του κατώτατου μισθού  των 586 και 511 ευρώ” .

Στην ανακοίνωση – καταγγελία του Ε.Κ. Αγρινίου, αναφέρεται:

“Αναγκάστηκαν να το ομολογήσουν, μετά τις καταγγελίες τους ΠΑΜΕ ,  με βάση τις οποίες η ΔΑΣ ζήτησε και προκάλεσε  τη συνεδρίαση  της εκτελεστικής επιτροπής  για  τις απαράδεκτες  μεθοδεύσεις  της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Προχωρούν  χέρι – χέρι με την εργοδοσία και  στηρίζουν τις επιλογές  της κυβέρνησης  και δεν κρατάνε  ούτε τα προσχήματα . Σε μυστικούς δείπνους  παίρνουν αποφάσεις  από κοινού  ενάντια  στην εργατική τάξη.

Ομολόγησαν  ότι  ακόμα και τα 751 € που δήθεν ζητούσαν  ήταν, όπως είπαν, για τυπικούς λόγους.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Συμφώνησαν στη δημιουργία  εθνικού ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης , δηλαδή ιδιωτικά ασφαλιστήρια, που ουσιαστικά  καταργεί την κοινωνική ασφάλιση.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα  από τις ξεπουλημένες ηγεσίες της πλειοψηφίας  της Γ.Σ.Ε.Ε.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί την εργατική τάξη  της περιοχής,  συσπειρωμένη  στα ταξικά σωματεία , να συνεχίσουν την οργάνωση  της πάλης  για τις συλλογικές συμβάσεις, για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για μέτρα υγιεινής  και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς .”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close