Δυτική Ελλάδα

Καταγγελία: Τιμωρήθηκε φαντάρος-μέλος του ΕΚ Αγρινίου, επειδή μίλησε σε συλλαλητήριο

po-pame-ergatiko-kentro5

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου του και των ταξικών σωματείων του καταγγέλλουν στην εργατική τάξη  και το λαό της περιοχής την απαράδεκτη , όπως αναφέρουν, ενέργεια,  να τιμωρηθεί από τη μονάδα του μέλος Σωματείου  που υπηρετεί  τη θητεία του  στον ελληνικό στρατό ,  γιατί μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Αναλυτικά η καταγγελία:

“Οι φαντάροι  είναι του λαού παιδιά  και έχουν κάθε δικαίωμα  να εκφράζουν τις απόψεις τους  για τα προβλήματα  που συνολικά αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα , αλλά και για το μεγάλο ζήτημα  που είναι σε εξέλιξη , ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος

Το παράπτωμά του  ήταν ότι μίλησε  ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις αιτίες που το δημιουργούν, τα κέρδη του κεφαλαίου,  και το ρόλο των γερακιών Η.Π.Α., ΝΑΤΟ, Ε.Ε. που σαν αποτέλεσμα έχουν να αιματοκυλίζουν τους λαούς , να τους ξεριζώνουν από τις πατρίδες τους .

Ο συνάδελφός μας  στρατιώτης  μίλησε  για το καθήκον  που έχουν τα παιδιά των εργατικών  λαϊκών οικογενειών  που υπηρετούν  τη θητεία τους, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων  και των συνόρων της χώρας μας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ γιατί, την ίδια  ώρα που επιθεωρεί  μονάδες  μαζί με φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, που δίνει « γη και ύδωρ»  για την εξυπηρέτηση των στόχων του ΝΑΤΟ  στην όξυνση των πολεμικών ιμπεριαλιστικών  αναμετρήσεων  στη Συρία  κι αλλού, τιμωρείται ο στρατιώτης  που ανέδειξε  ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την εμπλοκή της Ελλάδας,  που είναι όλο και μεγαλύτερη, σ’ αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Καταδικάζουμε  αυτή την ενέργεια  και καλούμε την εργατική τάξη  και το λαό της περιοχής  να συμβάλουν αποφασιστικά , μέσα από τα ταξικά σωματεία , στην οργάνωση  της πάλης ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς  των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. ενάντια στην πολιτική που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την προσφυγιά.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ « Η ΕΝΩΣΗ»

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΙΤΩΛ/ΚΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΘΕΡΜΑΣΤΩΝ   ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ – ΣΤΩΝ  ΣΧΟΛΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΑΙΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ « Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ  ( Σ.ΤΕ.Η.)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button