Γεγονότα

Κατάληψη του εργοταξίου Ακτιο-Αμβρακία (video)

geg-aktio-ambrakia-katalipsi2Κατάληψη του εργοταξίου στο Δρυμό Βόνιτσας, πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, οι εργάτες του οδικού άξονα Αμβρακίας – Ακτίου, απαντώντας στην επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης, που έχει στήσει η κατασκευαστική εταιρεία ΙΟΝΙΑ.
Η ΙΟΝΙΑ που έχει πλέον μετά την αποχώρηση και της ΑΕΓΕΚ την αποκλειστική ευθύνη ολοκλήρωσης του παραπάνω έργου και στα 3 εργοτάξια (Κατούνας, Δρυμού, Βόνιτσας) τα οποία κατά πώς βόλευαν τα επιχειρηματικά κέρδη άλλοτε άνοιγαν και άλλοτε έκλειναν, τις τελευταίες ημέρες θέλει να ξανανοίξει το έργο.
geg-aktio-ambrakia-katalipsi1
Αγωνιά μετά και το τελευταίο κυβερνητικό τελεσίγραφο να μην κηρυχθεί έκπτωτη και να μη χάσει από άλλη εταιρεία τα προνόμια και τις παροχές που λαμβάνει συνολικά το κατασκευαστικό κεφάλαιο από τις κυβερνήσεις χρόνια.
geg-aktio-ambrakia-katalipsi3 Η εργοδοσία προκειμένου να αποτρέψει τη συνέχιση του αγώνα τους ενάντια στην απλήρωτη δουλειά, τις απολύσεις και τη μείωση μισθών, έστειλε εξώδικα σε 30 εργάτες που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας επειδή είναι απλήρωτοι μαζί με τους δεκάδες άλλους συναδέλφους τους 10 μήνες περίπου.

Αξιώνει προκλητικά οι εργάτες να πάνε για δουλειά εντός 3 ημερών και απειλεί με απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις αν δε συμμορφωθούν. Παράλληλα έχει επιστρατεύσει ιδιωτικά φορτηγά από τη Βόρεια Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Στο πλευρό των εργατών βρέθηκαν, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραϊτης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στους εργαζόμενους ότι «η κυβέρνηση κάνει πλάτη στον Μαρούλη παίζοντας το παιγνίδι της εργοδοσίας, εμείς θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα, αλλά η πραγματική δύναμη είναι στα χέρια σας», τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Λευκάδας, ταξικά συνδικάτα και εργαζόμενοι της περιοχής. Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή.

Πηγή: http://www.kolivas.de/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button