Γεγονότα

Κατάληψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου από κτηνοτρόφους

koi-ktinotrofoi-amfiloxia1

Στο γραφείο της δέχτηκε τους κτηνοτρόφους η Αντιπεριφερειάρχης κ.Σταρακά

 

Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Μεσολόγγι προχώρησαν σήμερα οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας. Χθες Κυριακή, λίγο μετά τις 11 το πρωί, κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε σύσκεψη στην περιοχή της Κυψέλης του δήμου Αγρινίου, όπου και αποφάσισαν να προβουν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την εκπλήρωση βασικών αιτημάτων τους.

Όπως εξήγησε στο agriniopress.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Μολώνης,  οι κινητοποιήσεις τους αποσκοπούν στην επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις ζωονόσους και από τις πληρωμές των ενισχύσεων, και ζητούν να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Ζητούν να λάβουν απαντήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως τις αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό πυρετό, τη βελτίωση στις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 και του 2014, αφού όπως αναφέρει ο κ. Μολώνης, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου, τα χρήματα που έφτασαν στους κτηνοτρόφους ήταν πολύ λίγα, την πληρωμή για τη βιολογική κτηνοτροφία  για το 2012, 2013 και 2014 και τέλος την ενιαία ενίσχυση την οποία πολλοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν  ακόμη πληρωθεί.

«Θα προχωρήσουμε λοιπόν σε συμβολική κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Μεσολόγγι, όπου θα καταθέσουμε με τη μορφή ψηφίσματος τα αιτήματά μας στον προϊστάμενο και στη συνέχεια στα γραφεία της Περιφέρειας, όπου το ίδιο ψήφισμα θα καταθέσουμε και στην αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα Χρ. Σταρακά», εξήγησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας. ktinotrofoi_mesologgi_onairnews3

Οι κτηνοτρόφοι όντως  επισκέφτηκαν και το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη κ. Χριστίνας Σταρακά η οποία δέχθηκε όλους τους κτηνοτρόφους στο γραφείο της και συζήτησε για όλα τα θέματα που αφορούν στον κλάδο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close