Γεγονότα

Κατάληψη στο δημαρχείο Αγρινίου (φωτο)

geg-katalipsi-dimarxeio2015-4Καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικές υπηρεσίες Συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας, αλλά και σε ΚΑΠΗ, δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και δημοτικά γκαράζ πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Στο Αγρίνιο, δημοτικοί υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν από τις 10 το πρωί στην είσοδο του δημαρχείου και προχώρησαν σε κατάληψη η οποία και θα διαρκέσει μέχρι τη μία το μεσημέρι.
To παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, του ΚΚΕ, της ΛΑΕ, του ΕΠΑΜ.

geg-katalipsi-dimarxeio2015-3“Μπροστά στη νέα γενικευμένη επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την ψήφιση των εφαρμοστικών Νόμων για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Β.Α.Ε. στους Ο.Τ.Α., στις ιδιωτικοποιήσεις και στη διάλυση των Ο.Τ.Α. αλλά και στη νέα φοροεπιδρομή, εμείς απαντάμε με το δυναμικό ενωτικό αγώνα μας.” αναφέρει η πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας.

geg-katalipsi-dimarxeio2015-7Το διάστημα των συνελεύσεων – καταλήψεων  αυτό οι δημοτικοί υπάλληλοι θα σταματήσουν την εργασία τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις για τα μέτρα του νέου μνημονίου που αφορούν τον κλάδο τους.

geg-katalipsi-dimarxeio2015-5Έτσι, οι υπηρεσίες των δήμων δεν θα λειτουργούν αυτό το τρίωρο. Από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κάποιοι δεν θα λειτουργήσουν καθόλου σήμερα, ενώ άλλοι θα διακόψουν τη λειτουργία τους στις 10:00. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συμμετάσχει, επιπλέον, στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει «για τον προγραμματισμό των επόμενων αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων».

geg-katalipsi-dimarxeio2015-1Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στην επικείμενη, όπως υποστηρίζουν, κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων στην καθαριότητα, σε ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού, καθώς και στο νέο μισθολόγιο και το σύστημα αξιολόγησης που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

geg-katalipsi-dimarxeio2015-2

geg-katalipsi-dimarxeio2015-6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button