ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Αγρινίου: Τα αιτήματα των μαθητών (φωτο)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη εξηγούν μέσα από ενημέρωση που απέστειλαν μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου.

Οι μαθητές εκφράζουν σειρά αιτημάτων που αφορούν την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, την σύσταση ολιγομελών τμημάτων και την πρόσληψη εξειδικευμένων ιατρών ψυχολόγων για τους μαθητές.

Τα αιτήματα αυτούσια:

  • Κατάργηση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: Παράδειγμα μαθήτριας του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου, η οποία είχε επισημάνει: «Έχετε ακούσει πότε την λέξη όνειρο; Ήταν το όνειρό μου και μου το στερείτε με έναν εντελώς παράλογο τρόπο» αναφέρει η μαθήτρια Νέα επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αντικατοπτρίζει πόσοι μαθητές – αν και αριστούχοι – έχουν βρεθεί σε απόγνωση αφού δεν καταφέρνουν να μπουν στις σχολές που προτιμούν. Η μαθήτρια επισημαίνει στην επιστολή της τη δύσκολη χρονιά που πέρασε λόγω της πανδημίας, την αγωνία των δικών της και τους κόπους τους, ενώ στο τέλος στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην υπουργό. «Τα καταφέρατε. Με αποκλείσατε με γενική βαθμολογία πάνω από 17. Πέτυχε η μεταρρύθμισή σας, λοιπόν. Θα εισαχθώ λοιπόν σε κάποια άλλη σχολή όμως πάντα θα είστε στη συνείδηση μου ως εκείνη που μου στερήσατε το “μεράκι” μου» 
  • Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων: πρόκειται για έλλειψη κοινής λογικής η εφαρμογή  μιας τόσο δύσκολης εξέτασης όταν δεν έχουν συμπληρωθεί τα απαιτούμενα κενά από την τηλεκπαίδευση
  • Ολιγομελή τμήματα: καθημερινή έξαρση του ιου, απαραίτητη χρήση μάσκας, ωστόσο τα τμήματα παραμένουν με 20-25 μαθητες σε μόλις λίγα τετραγωνικά μέτρα
  • Πρόσληψη ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ γιατρών σχετικά με την ψυχική υγεία των μαθητών: είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι καθηγητές αναγκάζονται να αναλάβουν το πόστο του ψυχολόγου στο σχολείο χωρίς να έχουν τις αντίστοιχες γνώσεις. Οι συμβουλές τους μπορεί όχι μόνο να μην σταθούν βοηθητικές στους μαθητες, αλλά να τους προβληματίσουν περισσότερο (δεν στοχοποιούμαι τους υπεύθυνους καθηγητές του σχολείο μας, απλώς επισημαίνουμε την αναγκαιότητα ΣΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ γνωμάτευσης)

«ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ε.Β.Ε ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»


«50+1 ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ. ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button