Γεγονότα

Κατάληψη γραμματείας στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Αγρινίου

      epi-nosokomeio-agrinio
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου μετά από δυο συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 9 και 10 Δεκεμβρίου αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν οι ομοσπονδίες τους στις 11/12/2013.

Παράλληλα προχώρησαν και σε κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, ώστε οι πολίτες που προσέρχονται σε αυτά να μην υποχρεωθούν στην καταβολή αντιτίμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

“Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος και την κρισιμότητα της περιόδου που διέπει την πλειονότητα της κοινωνίας, αποφάσισαν να προβούν σε μια  σειρά από δράσεις για να αναδείξουν την απειλή που δέχεται η υγεία και η περίθαλψη του κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Οι καταργήσεις μονάδων υγείας, οι απολύσεις του λειψού ούτως η άλλως προσωπικού, τα δυσβάσταχτα χαράτσια που καλούνται να πληρώνουν οι πολίτες για την περίθαλψή τους, η τεράστια έλλειψη σε υλικά και φάρμακα, δημιουργούν μια κατάσταση απίστευτης κοινωνικής βαρβαρότητας που όμοια της η χώρα δεν έχει ξαναζήσει ποτέ στην ιστορία της.

Γι αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να καταλάβουμε την γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων προκειμένου ο κόσμος που προσέρχεται σε αυτή να μην καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο για να εξετασθεί στο νοσοκομείο μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι ένα δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να είναι και δωρεάν. Η πολιτεία και με βάση την συνταγματική υποχρέωση της οφείλει να μεριμνά για την περίθαλψη τον πολιτών της κάτι το οποίο σήμερα δεν γίνεται.

Σαν μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, τις προηγούμενες μέρες γίναμε μάρτυρες ενός τραγικού γεγονότος καθώς ένας συμπολίτης μας και πατέρας συναδέλφου πλήρωσε με τη ζωή του την εγκληματική αμέλεια των πολιτικών υπευθύνων που στη προσπάθεια τους να προλάβουν να κόψουν κορδέλες και να αναρτήσουν σε μαρμάρινες επιγραφές τα ονόματα τους, ξέχασαν να προβλέψουν τις ανάλογες υποδομές για την ασφαλή πρόσβαση όλων εκείνων που χρειάζονται τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Δυστυχώς ουδέποτε έγιναν δεκτές όλες εκείνες οι προτάσεις και οι επισημάνσεις που κάναμε για το θέμα αυτό. Όσο παραμένει η κατάσταση αυτή είναι σίγουρο ότι θα θρηνήσουμε και άλλες ζωές. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση όλων των αρμοδίων φορέων προκειμένου να σταματήσει εδώ αυτός ο θλιβερός απολογισμός.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button