ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κατάληψη ΔΠΠΝΤ: Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητούν οι φοιτητές του Ιστορικού-Αρχαιολογικού

Επιστολή από τον Φοιτητικό Σύλλογο Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών

Τη στιγμή που η κατάληψη των φοιτητών του Τμήματος ΔΠΠΝΤ στο Αγρίνιο συνεχίζεται , φαίνεται πως προκαλείται εστία αντιπαράθεσης μεταξύ των ιδίων και των πρωτοετών φοιτητών του νεοσύστατου Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας.

Αυτό γιατί ο πρωτοετείς φοιτητές του νέου Τμήματος δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάληψης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο. Θεωρούν δηλαδή ότι πλήττονται από μια κατάληψη φοιτητών που δεν έχουν σχέση με το Τμήμα τους, μιας και το Ιστορικό – Αρχαιολογικό “διαδέχθηκε'” όπως είναι γνωστό το καταργηθέν ΔΠΠΝΤ.


Έτσι, υπάρχουν πληροφορίες πως η οι φοιτητές του Ιστορικού- Αρχαιολογικού, ζήτησαν την παρέμβαση Εισαγγελέα, με τους φοιτητές του ΔΠΠΝΤ να τους καλούν να μην προχωρήσουν , κάνοντας λόγο μάλιστα για “υποκινητή” που κρύβεται πίσω από την εξέλιξη.

Γράφουν συγκεκριμένα σε επιστολή τους προς τους πρωτοετείς φοιτητές του Ιστορικού – Αρχαιολογικού:

“Με ιδιαίτερη θλίψη, στις 13/1/19 ενημερωθήκαμε από το σύνολο των φοιτητών του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας που παρευρέθηκαν στο κτίριο της σχολής προσπαθώντας να εισέλθουν, ότι γίνονται προσπάθειες από μέρους τους να κινηθούν μέσω εισαγγελέα και αστυνομίας ώστε να καταλύσουν την κατάληψη που πραγματοποιούμε.

Ο κ. Διγαλάκης σε επερώτηση του κ. Κωνσταντόπουλου στην βουλή την ίδια ημέρα, παραδέχθηκε ότι το τμήμα καταργήθηκε αυθαίρετα χωρίς καμίααιτιολόγηση, δικαιολογώντας με τον τρόπο αυτό την κίνηση των φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, να προβούν σε κατάληψημε σκοπό την επανίδρυσή του τμήματός τους. Επίσης,παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο το τμήμα μπορεί να επανιδρυθεί, γεγονός που θα σημάνει αυτόματα και τη λήξη της κατάληψης και αποτελεί ουσιαστικά τη μοναδική λύση του προβλήματός των φοιτητών του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας.

“Υπάρχει υποκινητής”

Δεν επιρρίπτουμε καμία ευθύνη στους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, από τη μια λόγω ηλικίας και έλλειψης παραστάσεων και από την άλλη, καθώς μαςπαραδέχθηκαν ότι υπάρχει υποκινητής σε αυτή τους την προσπάθεια. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωποο οποίος φαίνεται να ευθύνεται για την κατάργηση του τμήματός μας (χωρίς να είναι ο μοναδικός). Και οι πέτρες στο κτίριο γνωρίζουν ποιος είναι υπέρ στο να χαθεί το τρέχων εξάμηνο. Συνεπώς, καλούμε τους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας να φερθούν έξυπνα και να προσέχουν που προσάπτονται.

Ενημερώνουμε όλους ότιτα συγκεκριμένα γεγονότα σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του υφυπουργού, μας έχουν συσπειρώσει ακόμη περισσότερο οπότε θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η κατάληψη δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν δικαιωθούμε στον αγώνα μας και κανείς απολύτως δεν μπορεί να σταματήσει τις προσπάθειές μας.

Όσον αφορά τον υποκινητή, καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι εάν πειραχτεί έστω και μια τρίχα των συναδέλφων μας, θα θεωρηθεί υπεύθυνος καθώς υπάρχουν αποδείξεις της δράσης του και θα κινηθούμε νομικά εναντίον του. Τέλος, θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι έρχονται χειρότερες ημέρες για τον ίδιο”.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button