Καταλήψεων συνέχεια στα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας

Αρκετές καταλήψεις σε σχολεία του Αγρινίου

Συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη οι καταλήψεις σε πολλά σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής καταλήψεις σημειώνονται στα 1ο,3ο,4ο ΓΕΛ Αγρινίου καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ. Υπό κατάληψη τελεί και το 5ο Γυμνάσιο.

Στη Βόνιτσα κατάληψη σημειώνεται στο Γυμνάσιο, στο ΕΠΑΛ και στο Γενικό Λύκειο. Υπό κατάληψη τελούν και το Γυμνάσιο και Λύκειο Παλαίρου. Καταλήψεις σημειώνονται επίσης στα: Γυμνάσιο Αστακού, 1ο,2ο ΓΕΛ και 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, ΓΕΛ Γαβαλούς, 2ο Γυμνάσιο, 2ο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ναυπάκτου.

Φυσικά, η καταμέτρηση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Οι μαθητές επιμένουν στα αιτήματά τους αναφορικά με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στα σχολεία.

Ομόφωνη διαμαρτυρία των μαθητών του 1ου Λυκείου Μεσολογγίου

Για την ακαταλληλότητα του κτιρίου που τους στεγάζει, το οποίο και θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους, όπως τονίζουν, διαμαρτύρονται οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου με ομόφωνη διαμαρτυρία τους. Αναλυτικά:

“Το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου, η φημισμένη Παλαμαική Σχολή, με τη λαμπρή της ιστορία που ανέδειξε το Μεσολόγγι σε ηρωικό κέντρο γραμμάτων και τεχνών, ΥΠΟΦΕΡΕΙ! Η σημερινή όψη του σχολείου δεν συνάδει με την ιστορία του, αντιθέτως δυσφημίζει και υποβαθμίζει την προγενέστερη αίγλη του.

Η ακαταλληλότητα του «κτιρίου» είναι πλέον εμφανής ενώ το τελευταίο διάστημα έχει φτάσει σε σημείο επικίνδυνο για την υγεία μας: ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ!!! Δεν είμαστε μαθητές δεύτερης κατηγορίας και το φωνάζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις!

Το κτίριο -αν μπορεί κανείς να αποκαλέσει κτίριο τα 4 μεγαλύτερα της 20ετίας τολ- ό,τι προσέφεραν προσέφεραν! Από εδώ και πέρα λειτουργούν σαν υγειονομικές βόμβες και μόνο. Ας μην ξεχνάμε πέρυσι τις κατσαρίδες που έπεφταν πάνω στα κεφάλια μας και τα τρωκτικά που «βόλταραν» κάτω από τα πόδια μας, στις τσάντες μας και τα προσωπικά μας αντικείμενα.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε ακόμη την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες του σχολείου μας η οποία μας προσβάλλει σαν μαθητές και σαν προσωπικότητες! Η βρώμα, η δυσοσμία, τα χαλασμένα καζανάκια, η έλλειψη κάθε είδους υγιεινής θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Μιλάμε για αντισηπτικά στις αίθουσες, τήρηση των αποστάσεων, χρήση προστατευτικής μάσκας τη στιγμή που κάθε γωνιά τους σχολείου αποτελεί από μόνη της μια εστία μικροβίων.

Σύμφωνα με μελέτες, το προαπαιτούμενο όριο μαθητών σε μία αίθουσα προκάτ φτάνει τους 15 μαθητές, τη στιγμή που στο σχολείο μας υπάρχουν τμήματα με 22 άτομα! Για ποιους κανόνες υγιεινής  γίνεται γίνεται λόγος; Έτσι αποφεύγουμε τον συνωστισμό και τηρούμε τους κανόνες υγιεινής;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Έχουμε δικαιώματα και τα διεκδικούμε! Είμαστε δημότες αυτής της πόλης και οι γονείς μας ως φορολογούμενοι πολίτες, πληρώνουν τα τέλη και απαιτούμε μια φορά να εισακουστούμε. Πλέον η οργή μας ξεχειλίζει. Δεν παρακαλούμε ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ! Γιατί θα μας βρείτε αντιμέτωπους.

Δεν είμαστε ενάντια στους καθηγητές μας!

Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button