Γεγονότα

Καταγγέλλουν την ενοικίαση της αίθουσας εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου

epi-mousiko-sxoleioΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου επικαιροποιώντας παλαιότερη απόφαση Γ.Σ. του συλλόγου, καταγγέλλει σε ανακοίνωση του την απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγρινίου να ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου για εκδήλωση ιδιωτικής σχολής χορού.

Η καταγγελία έχει ως εξής;

“Η άποψη – απόφαση του συλλόγου μας είναι: καμιά διάθεση, παραχώρηση και πολύ περισσότερο ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Ο νόμος 3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010) στο Κεφάλαιο στ΄, άρθρο 94, παρ 4, εδάφιο 17 (σελ 1830, συμπλήρωση του νόμου 3463/2006, ΦΕΚ 114/2006) αναφέρει ότι εκχωρείται στους Δήμους μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων και: «Η διάθεση διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας ή για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, κοινού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή». Δεν αναφέρεται όμως πουθενά η αρμοδιότητα της Επιτροπής Παιδείας να ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ διδακτήριο (σχολείο).

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, επίσης, από τον επίσημο δικτυακό τόπο Δήμου Αγρινίου (http://www.cityofagrinio.gr/e-services/cultural-social/chrisi-koinoxriston-xoron.html) ότι η Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, ένας δημόσιος σχολικός χώρος, συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των κοινόχρηστων αιθουσών της Διεύθυνσης Πολιτιστικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, μαζί με το Γήπεδο Παναιτωλικού, το Εντευκτήριο Τρένου κλπ.

Επιπλέον, ο σύλλογός μας, ως αναπόσπαστο μέλος της σχολικής κοινότητας, προβληματίζεται έντονα από τη σύμφωνη γνώμη του σχολείου για την ενοικίαση της αίθουσας εκδηλώσεων.

Πιστεύουμε ότι το δημόσιο σχολείο αποτελεί δημόσιο χώρο προσφοράς παιδείας και πολιτισμού και όχι κέντρο προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Φοβούμαστε ότι με πρόσχημα το όποιο (μη θεσμοθετημένο) οικονομικό όφελος μπορεί να προκύψει για το σχολείο, οδηγούμαστε σε ολισθηρά μονοπάτια αδιάκριτης ενοικίασης σχολικών χώρων και υποδομών σε ιδιώτες και συνεπώς απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Υπερασπιζόμαστε πάντα το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία και τους πολίτες και προωθούμε κοινές δράσεις που συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή, ενώ ταυτόχρονα είμαστε αντίθετοι σε κάθε τι που υπονομεύει τον κοινωφελή, δημόσιο χαρακτήρα του.

Καλούμε την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγρινίου να αναθεωρήσουν την παραπάνω απόφασή τους.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button