Γεγονότα

Καταγγέλλουν μαζική εξόντωση αδέσποτων στη Ναύπακτο

koi-adespota-nafpΟ δήμος Ναυπάκτου, σύμφωνα με την καταγγελία, με αμετάκλητη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (αποφασίζομεν και διατάσσομεν), επέβαλε εμμέσως πλην σαφώς την εξόντωση περίπου 120 αδέσποτων σκυλιών, τα οποία φιλοξενούνται σε χώρο ο οποίος δημιουργήθηκε από ιδιώτες και οι οποίοι τα σιτίζουν επί σχεδόν 10 χρόνια.
Η σχετική καταγγελία που αναρτήθηκε στο athens.indymedia αναφέρει ακόμη : «Παίζοντας ένα πολιτικό παιχνίδι οι τοπικοί παράγοντες, με σκοπό ίδια μικροκομματικά οφέλη αποφάσισαν εμμέσως πλην σαφώς την μετακίνηση των ζώων σε χώρο της Μέριμνας η οποία βρίσκεται στην Πάτρα και η εκεί διαδικασία που συμβαίνει συνήθως είναι η εξής:

1. Απαγορεύουν τον οπουδήποτε έλεγχο από ιδιώτη ή φιλοζωική και έτσι βαφτίζουν την συντριπτική πλειοψηφία των ζώων ως άρρωστα οδηγώντας τα στον θάνατο (δια ευθανασίας, λένε).

2. Όσα είναι όμορφα, με τα ανθρώπινα πρότυπα, τα αποστέλλουν προς υιοθεσία στην Γερμανία (!!!).

3. Κανείς δεν μπορεί πλέον να ελέγξει την τύχη των ζώων από την παράδοση τους στην μέριμνα η οποία μάλιστα θα λάβει bonus 12.000 ευρώ για αυτή την διαδικασία (από τον δήμο Ναυπάκτου).


Οι άνθρωποι-υπάλληλοι του δήμου που υπογράφουν και αποφασίζουν για αυτά είναι στυγνοί γραφειοκράτες, οι οποίοι και δεν έχουν την παραμικρή αντίληψη, εξ’ ιδίοις όμμασι για τίποτε από αυτά.
Η κάθε αντίδραση στη πολύ της Ναυπάκτου καταστέλλεται άμεσα καθώς η πόλη έχει σκληρή αστυνομοκρατία και εκφοβισμό των όσων αντιστέκονται.
Καθημερινά στην πόλη (και το καθημερινά ΔΕΝ είναι σχήμα λόγου), είτε με καραμπίνες (μέσα στην πόλη , είτε με φόλες, εξοντώνονται αδέσποτα (γατιά και σκυλιά), τα οποία δεν βρίσκονται στο καταφύγιο.
Καθημερινά από τα γύρω χωριά εγκαταλείπουν ζώα στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία ασχολείται με σερίφικες δραστηριότητες, κυνηγώντας όσους αντιστέκονται, χωρίς να κάνει το παραμικρό για τους καραμπινοφόρους στην πόλη.  Επικαλείται πως δεν έχει τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθεί με αυτά. Βλέπετε, φυλούν τις ιδιωτικές τράπεζες και ασχολούνται με το κυνηγητό στους λίγους αντιεξουσιαστές και άλλους “παράνομους” της πόλης.
Αυτός είναι ο πολιτισμός και αυτά συμβαίνουν στις τοπικές κοινωνίες.»

Πηγή:athens.indymedia.org

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button