Δυτική Ελλάδα

Καταγγέλλουν ελλείψεις στο νοσοκομείο του Αγρινίου

Με ανακοίνωση της η Αριστερή Συσπείρωση Υγειονομικών αναφέρεται στις “τραγικές” όπως τις χαρακτηρίζει ελλείψεις στο νοσοκομείο του Αγρινίου , ζητώντας την στήριξη της τοπικής κοινωνίας

Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

“Αγαπητέ συμπολίτη,  ταξιδιώτη, μετανάστη, ασθενή

Εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου, θέλουμε να σε ενημερώσουμε ότι   δουλεύουμε απλήρωτοι για τα νυχτερινά, τις Κυριακές και τις αργίες, από το Νοέμβριο του 2012, έως και σήμερα, ενώ η κατάσταση στη λειτουργία των κλινικών, είναι απλά τραγική. Οι ελλείψεις σε προσωπικό στις περισσότερες κλινικές και στα τμήματα είναι τόσο μεγάλες, ώστε τα οφειλόμενα ρεπό του προσωπικού να ξεπερνάνε τα 40. Αυτό σημαίνει απλά ότι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν συνεχόμενα χωρίς ξεκούραση και χωρίς λεφτά, κάτι που παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας αλλά κυρίως καθιστά την εργασία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς κακές, ελλιπείς και επικίνδυνες. Στο χώρο των γιατρών η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Σε ειδικότητες όπου ο αριθμός των γιατρών είναι 1 ή 2, σαφώς δεν καλύπτεται όλος ο μήνας. Αν δηλαδή χρειαστείς ΩΡΛ, Ουρολόγο, Νευρολόγο, Νευροχειρούργο  εκτός πρωινού ωραρίου, εκτός εργάσιμων ημερών, το πιο πιθανό, είναι να μην βρεις.


Το Εθνικό Σύστημα Υγείας όπως και καθετί στη χώρα τούτη, καταρρέει.  Είναι ευθύνη, δική σου και δική μας να κρατήσουμε τα Νοσοκομεία ανοιχτά. Η τρικομματική κυβέρνηση κατ΄ επιταγή της τρόικας γδέρνει τον ελληνικό λαό με αβάσταχτη φορολογία και χαράτσια και την ίδια στιγμή σου ζητάνε να πληρώσεις για πράγματα που ήταν αυτονόητα ότι παρέχονταν μέχρι χθες δωρεάν. Η παροχή υγείας, παιδείας και ασφάλειας, είναι υποχρέωση της πολιτείας έτσι τουλάχιστον αναγράφεται στο σύνταγμα της χώρας.

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ”

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button