Γεγονότα

Καταγγέλλουν "άστοχες ενέργειες υποβάθμισης" στο 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου

epi-daskalos-sxoleioΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση , εκφράζοντας την αντίθεση τους σε πιθανές άστοχες ενέργειες που “θα ζημιώσουν την ποιότητα εκπαίδευσης” στο σχολείο, χωρίς όμως να προσδιορίζουν ποιες μπορεί να είναι αυτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

“Το Γυμνάσιο μας λειτουργεί για δεκαετίες σε μια περιοχή όπου χτυπά η καρδιά της πόλης μας.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο οργανωμένα σχολεία, με ανοικτές δομές προς την κοινωνία, θετικό κλίμα, υψηλή συνεργασία και επικοινωνία. Η Διοίκηση του Γυμνασίου και οι Διδάσκοντες εργάζονται με υπευθυνότητα και αληθινό ζήλο για να επιτύχουν τους στόχους τους και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους μας, γονείς και μαθητές.

Τα παιδιά μας προσέρχονται στο σχολείο με καλή διάθεση, μαθαίνουν με τον κατάλληλο τρόπο και επιστρέφουν σπίτι χαρούμενα, όπως ταιριάζει σ’ ένα εκπαιδευτήριο.

Ο Διευθυντής, ο κ. Ευθύμιος Αδάμης, οι Διδάσκοντες, οι Μαθητές και οι Γονείς συνεργάζονται όλοι αρμονικά και οι δράσεις τους ξεπερνούν τα όρια του παραδοσιακού σχολείου : εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, πολιτιστικές παρεμβάσεις, ανθρωπιστικές δράσεις, προβολές ταινιών, διδακτικές επισκέψεις και εκδρομές.

Θέλουμε λοιπόν να γίνει σαφές ότι όλοι μαζί συνεργαστήκαμε και πετύχαμε αυτό το αποτέλεσμα το οποίο η πολιτεία οφείλει να προστατέψει, όχι να το καταστρέψει με στοχευμένες ή άστοχες ενέργειες.

Επειδή κάποιοι σχεδιάζουν χωρίς εμάς για εμάς τους δηλώνουμε ότι είμαστε ΕΔΩ αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αρμονική λειτουργία του Γυμνασίου μας και ότι θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε ενέργειες που ζημιώνουν την ποιότητα της εκπαίδευσής τους.”

Nα σημειωθεί πάντως πως ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αδάμης, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται επικριτικά στον χωροταξικό σχεδιασμό που κάνει ο Δήμος Αγρινίου σε σχολεία, ειδικότερα σχετικά με την κατανομή μαθητών ρομά, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button