Δυτική Ελλάδα

Καταγγέλλει το λουκέτο στον ΕΟΠΠΥ Αγρίνιου το Εργατικό Κέντρο

koi-eopyy-agrinioΗ συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ακλουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικας, της ευρωπαϊκής ένωσης και των μονοπωλίων βάζει λουκέτο από την Δευτέρα 17/2/14 στον ΕΟΠΠΥ, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς τις περιοχής.

Με πρόσχημα στο να πιαστεί ο στόχος των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα προχωράει στο κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ και ειδικότερα στο Αγρίνιο πετιούνται στο δρόμο 34 γιατροί, 15 διοικητικοί και 35 υγειονομικοί υπάλληλοι.

Η κυβέρνηση Σαμαρά για μια ακόμα φορά έδειξε το ανάλγητο αντιλαϊκό της πρόσωπο προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, κλείνοντας τον ΕΟΠΠΥ άλλες μονάδες υγείας και νοσοκομεία, συρρικνώνοντας τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει την πολιτική αυτή της κυβέρνηση και την καλεί να αποσύρει άμεσα την απόφαση αυτή.

Καλούμε ακόμα τους εργαζομένους της περιοχής και ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα και ενωμένα-αγωνιστικά, ταξικά να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε  πλήρη και δημόσια παροχή υγείας σε όλα τα επίπεδα, την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.

Να αυξηθούν τα κονδύλια για την υγεία σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.  Απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ και όλων των μονάδων υγείας με πλήρη επάνδρωση σε επιστημονικό προσωπικό και εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση,  σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η παροχή φροντίδας υγείας δεν είναι εμπόρευμα είναι κοινωνική ανάγκη και υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΥ ΣΤΙΣ 8:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button