ΕξελίξειςΠολιτική

Καταγγέλλει την παρουσία της Χρυσής Αυγής

Tην έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ και δημοτικού σύμβουλου Ακτίου – Βόνιτσας, προκάλεσε η χθεσινή παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η αντιπροσωπεία της Χ.Α. βρέθηκε στο Συμβούλιο, θέλοντας να παρέμβει για το θέμα του οικοπέδου που αγοράζεται από τον δήμο ώστε εκεί να δημιουργηθεί ο Βιολογικός Καθαρισμός της Κατούνα. Η παρουσία της όμως προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μωραΐτη που σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα απεχώρησε από την αίθουσα. Η Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο Ακτίου Βόνιτσας, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας καταγγέλλει ομάδα της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλή τον βουλευτή του Νομού, που στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 κατά την παρέμβασή τους απείλησαν φραστικά τους δημοτικούς συμβούλους.

Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Νίκος Μωραΐτης, με την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, παίρνοντας το λόγο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό – φασιστικό κόμμα και ότι τα μέλη και στελέχη της δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο» και ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο να τους κηρύξουν ανεπιθύμητους και να τους αποβάλλουν από την αίθουσα.

Μεγάλες ευθύνες όμως για το συγκεκριμένο γεγονός έχει και η Διοίκηση του Δήμου καθώς κανείς από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους όλων των υπολοίπων παρατάξεων δεν πήρε θέση για το θέμα. Αυτή η στάση είναι που «στρώνει το χαλί» στο ναζιστικό – φασιστικό μόρφωμα και ανοίγει δρόμους για την παρέμβασή τους στην περιοχή μας.

Καλούμε το λαό της περιοχής να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα από τη στάση αυτή των εκλεγμένων στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τους καταδικάσει, στηρίζοντας στην πράξη την πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών και ρατσιστικών φαινομένων.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button