Δυτική Ελλάδα

Καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ την 6η ΥΠΕ για την μη πρόσληψη Παθολόγου στο Γ.Ν. Μεσολογγίου

Με ανακοίνωση του το Νομαρχιακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο οποίος , όπως αναφέρει, δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να καλυφθεί ένα από τα κενά της παθολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων Μεσολογγίου λίγες ημέρες πριν το Πάσχα και μετά από πολλές προσπάθειες βρέθηκε γιατρός παθολόγος για να καλύψει με επικουρική σύμβαση το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.


Η απάντηση της 6ης ΥΠΕ ήταν πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε η πρόσληψη να γίνει άμεσα και να καλυφθεί ένα από τα κενά της παθολογικής κλινικής. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και δεν έχει υπογραφεί ακόμα η προκήρυξη της θέσης.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι γνωστή εδώ και καιρό με την υποστελέχωση τόσο σε νοσηλευτικό αλλά και σε ιατρικό προσωπικό.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Ως Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας στηρίζουμε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα για το καλό των συμπολιτών μας του νομού Αιτ/νίας.

Τέλος εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επιτυχή έκβαση των αγώνων των εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι οποίοι υποχρέωσαν την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αποσύρει άρον-άρον την εγκύκλιο για τις εφημερίες στα νοσοκομεία, η οποία πυροδότησε εντονότατες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Η παραπάνω εγκύκλιο γύριζε το ΕΣΥ στις αρχές τού προηγουμένου αιώνα ενώ παράλληλα δημιουργούσε νέο κύμα φυγής των ιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία.

Απαιτούμε νοσοκομεία στελεχωμένα με υποδομές για το Νομό μας, τα οποία θα προσφέρουν τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ γιατί η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει».

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button