Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Καταγγέλλει εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών εν μέσω πανδημίας ο Δήμος Αγράφων

Ο Δήμος Αγράφων, μέσω ανακοίνωσής του καταγγέλλει ότι έγινε, εν μέσω πανδημιάς, προεργασία από αγνώστους για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου. Μάλιστα, τα οχήματά τους ακινητοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο, τον Αντιδήμαρχο και πολίτες της περιοχής, ενώ στο σημείο έσπευσε και η Αστυνομία.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Δήμου Αγράφων αναφέρει:

“Ενώ ολόκληρη η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση λόγω της πανδημίας, κάποιοι αδίστακτοι, βρήκαν την ευκαιρία, να επισκεφθούν σήμερα τα βοσκοτόπια της Βαλαώρας για να κάνουν την προεργασία εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου 3.300 στρεμμάτων.

Την ίδια στιγμή που έχουν μπει απαγορεύσεις στην κίνηση των πολιτών, που ο κόσμος παραμένει στα σπίτια του και που ο Δήμος μας χάρις στη συνεργασία όλων μας παραμένει χωρίς κανένα κρούσμα, εμφανίστηκαν τις πρωινές ώρες στη Βαλαώρα, δύο οχήματα με αθηναϊκές πινακίδες και αγνώστους οδηγούς.

Τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο, Αντιδήμαρχο, κατοίκους και εκλήθη η αστυνομία. Οι οδηγοί αυτών αρχικά επικαλέστηκαν ότι είναι τουρίστες και ύστερα δημοσιογράφοι, τελικά κατόπιν πιέσεως αποκάλυψαν ότι διενεργούν εργασίες στο χώρο που «προσδοκούν» να κατασκευαστεί ένα Φωτοβολταϊκό Πάρκο, το οποίο καταλαμβάνει το σύνολο των χορτολιβαδικών εκτάσεων της Βαλαώρας και εκτοπίζει από την περιοχή το σύνολο των κτηνοτρόφων.

Κι όλα αυτά δύο μόνο μέρες μετά την κατάθεση από κτηνοτρόφους ενστάσεων κατά των πράξεων χαρακτηρισμού, που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος της ενδιαφερόμενης εταιρείας. Οι πινακίδες των οχημάτων βρίσκονται στην διάθεση της αστυνομίας και το γεγονός θα διερευνηθεί βαθύτατα από το Δήμο μας σε συνεργασία με την Αστυνομία, Είναι υποχρέωσή μας η προστασία των δημοτών μας από την πανδημία και δεν υποχωρούμε μπροστά στο οργανωμένο οικονομικό συμφέρον, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε ζητήσει να αναβάλλουν την επίσκεψη στα χωριά, οι ετεροδημότες μας.

Ξεκαθαρίζουμε προς όσους εποφθαλμιούν, ότι η μάχη κατά της δημιουργίας του Φαραωνικού μεγέθους Φωτοβολταϊκού Πάρκου στη Βαλαώρα, μπορεί να είναι σκληρή, μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά σίγουρα θα είναι νικηφόρα για το κτηνοτροφικότερο χωριό της Ευρυτανίας”.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close