Γεγονότα

Καταγγέλλει εμπαιγμό από τον υπουργό Παιδείας

Όχι μόνον διατηρεί αλλά… ενισχύει το Πανεπιστήμιο στην Δυτική Μακεδονία ο κ. Αρβανιτόπουλος. Αποκαλυπτική επιστολή του Παύλου Μοσχολιού προς τους βουλευτές της Αιτωλ/νίας

Ο δήμαρχος επισημαίνει προς τους βουλευτές πως πρόκειται για μια άδικη και προκλητική απόφαση, καλώντας τους βουλευτές και ειδικά τους δυο υπουργούς να αντιδράσουν.

Για να δείτε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για το ΑΕΙ Δυτικης Μακεδονίας, πατήστε ΕΔΩ

Η επιστολή του δημάρχου Αγρινίου προς τους βουλευτές του νομού, έχει ως εξής:

«Σας στέλνω συνημμένα, τη νέα πρόταση!!! – απόφαση του Υπουργού Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έχω να παρατηρήσω τα εξής προκλητικά:

1. Δημιουργείται ένα ακαδημαϊκό σχήμα στη Δυτική Μακεδονία, το ίδιο ακριβώς που είχαμε ζητήσει πρώτα εμείς και το είχε απορρίψει ο Υπουργός.

2.      Δημιουργούνται νέα τμήματα τη στιγμή που σε μας ο Υπουργός επικαλέστηκε ότι αυτό δεν είναι εφικτό για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας λόγω της οικονομικής κρίσης.

3. Δημιουργείται ένα νέο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, τη στιγμή που αντίστοιχο τμήμα υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και για το οποίο έχουμε ζητήσει να αναβαθμιστεί σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

4. Που θα βρει άραγε, το Υπουργείο τους οικονομικούς πόρους για να προσλάβει μέλη ΔΕΠ στα νέα τμήματα.

Ταυτόχρονα, σας στέλνω την πρόταση που έχει καταθέσει η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδας, από τις 30/11/2012 και την οποία ο Υπουργός δεν δέχτηκε.
Ως πότε λοιπόν θα υπάρχει αυτή η προκλητική και άνιση μεταχείριση για το Νομό μας;
Ως πότε θα αποδεχόμαστε αποφάσεις που δεν υπηρετούν ούτε καν στοιχειωδώς την έννοια του δικαίου;
Σας καλώ όλους, ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο Σαλμά και Υφυπουργό κ. Κώστα Καραγκούνη, ΣΗΜΕΡΑ κιόλας, να απαιτήσουμε η λύση που εφαρμόστηκε στη Δυτική Μακεδονία να εφαρμοστεί και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button