Γεγονότα

Καταγγελίες Κανέλη για ΜΚΟ της Βόνιτσας (video)-τι απαντά ο πρόεδρός της και υποψήφιος δήμαρχος

koi-kaneli-skaiΧείμαρρος ήταν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ με αφορμή το σκάνδαλο για τις ΜΚΟ, το χορό των εκατομμυρίων που έχουν δαπανηθεί για αυτές, αλλά και τον σκοτεινό τους ρόλο σε πολλές περιπτώσεις.

Η κα Κανέλλη η οποία ως βουλευτής και δημοσιογράφος “κυνηγάει” χρόνια το συγκεκριμένο θέμα, εξήγησε πως το θέμα των ΜΚΟ δεν είναι τόσο η σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ, αλλά έδωσε μία άλλη διάσταση πολύ πιο επικίνδυνη. Συγκεκριμένα, τόνισε πως μέσω των ΜΚΟ υπάρχει σχέδιο προκειμένου να δημιουργούνται ζητήματα σε διάφορες χώρες, να δημιουργούνται κινήματα, αλλά και να ανατρέπονται κυβερνήσεις.

Για αυτό το λόγο η κα Κανέλλη ισχυρίστηκε πως πίσω από τις περισσότερες ΜΚΟ κρύβονται μυστικές υπηρεσίες και για αυτό τον λόγο χαρακτήρισε τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή τον Άλεξ Ρόντο ως σκοτεινό πρόσωπο.

Οι καταγγελίες της κ. Κανέλη απέκτησαν όμως και τοπικό ενδιαφέρον αφού αναφέρθηκε στην ΜΚΟ “Γέφυρες του Κόσμου” στην οποία υπεύθυνος είναι ο κ. Νίκος Λιάπης, που μάλιστα είναι υποψήφιος δήμαρχος τον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας! Δείτε το βίντεο. Οι αναφορές της ξεκινούν από το πρώτο λεπτό:

Είπε συγκεκριμένα η κ. Κανέλη πως θα πρέπει να προσέχουν κάποιοι με ποιους θα πάνε στις επικείμενες εκλογές, εννοώντας σαφώς τον κ. Λιάπη.  Είπε ακόμη πως 38,5 εκατομ, ευρω δόθηκαν σε 707 ΜΚΟ για 1800 θέσεις εργασίας που θα βρουν οι οργανώσεις αυτές και  παίρνουν γι’αυτό 5%  ποσοστό (9,4 εκατομ, ευρώ).

Αναφερόμενη στις “Γέφυρες του Κόσμου” είπε πως αυτή τη δουλειά κάνει και η συγκεκριμένη ΜΚΟ που έχει έναν άνθρωπο που είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. “Κάποιος ιδιώτης παίρνει 5% ποσοστό για να βρει δουλειά κατά παρέκκλιση των συμβάσεων εργασίας. Θα παίρνεις το ποσοστό, θα δίνεις δουλειά στο δήμο και όταν θα γίνεις δήμαρχος τι θα γίνει;”, σημείωσε ακόμη η κ. Κανέλη.

“Σκανδαλώδης η ελαφρότητα της κ. Κανέλη”

Ο  πρόεδρος της ΜΚΟ “Γέφυρες στον Κόσμο” και υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Λιάπης, ρωτήθηκε από το agriniopress.gr σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Κανέλη και τις αναφορές στο πρόσωπο του.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Λιάπης πως η μόνη εμπλοκή του Συλλόγου όπου είναι πρόεδρος πως, όπως συμβαίνει και με άλλες τέτοιες οργανώσεις, προωθεί προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για απασχόληση ανέργων. Τα χρήματα που διαχειρίστηκε ο Σύλλογος “Γέφυρες στον Κόσμο” ήταν αποκλειστικά  για την αμοιβή αυτών των πενταμήνων 19 συνολικά ανέργων. Είπε μάλιστα πως το “5% προμήθεια” που ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ, είναι 3% και άφορα σε γραφειοκρατικα έξοδα.

“Το εξέλαβα ως σχόλιο λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σκανδαλώδες δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο η ελαφρότητα με την οποία χειρίζεται η κα Κανέλλη τέτοια θέματα. Το να ρίχνει δηλαδή τέτοιες ρουκέτες και να μην μιλά συγκεκριμένα.”, λέει ο  πρόεδρος της ΜΚΟ “Γέφυρες στον Κόσμο”

Ο κ. Λιάπης είπε τέλος πως επικοινώνησε αμέσως με τον Σκαϊ ώστε να παρέμβει αλλά ακόμη αναμένει…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΙΑΠΗ

Με περίσσεια έκπληξη, πληροφορήθηκα αναφορά στο πρόσωπό μου, αν και όχι ονομαστική, που έλαβε χώρα σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού «ΣΚΑΪ», από την βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη. Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση της αλήθειας:

Διατελώ μέχρι σήμερα πρόεδρος του σωματείου «Γέφυρες στον Κόσμο», που είναι ένα σωματείο, προφανώς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ασχολείται κυρίως με το θεσμό της αδελφοποίησης της πόλης της Βόνιτσας, με τρείς ευρωπαϊκές πόλεις.
Πέραν των ανωτέρω, η δραστηριότητα του σωματείου είναι ευρύτερα πολιτιστική, με προβολές ταινιών, διοργάνωση συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Ο σύλλογος έχει επταμελές ενεργό διοικητικό συμβούλιο και εξελεγκτική επιτροπή, που εκλέχθηκαν μετά από εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα δημόσια και με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων – μελών του συλλόγου. Τα έσοδα και τα έξοδά μας είναι απολύτως διαφανή και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στον οποιονδήποτε……..

Στα πλαίσια της ευρύτερης κοινωνικής τους δραστηριότητας, οι «Γέφυρες στον Κόσμο» πήραν τη πρωτοβουλία και κατέθεσαν αίτηση στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΕΣΠΑ για την απασχόληση ανέργων για 5 μήνες, παρόλο που το πρόγραμμα για το Σύλλογο δεν προβλέπει καμιά απολαβή. Όμως η πιθανότητα απασχόλησης ανέργων σε κοινωφελή έργα υποδομής ήταν σημαντική απολαβή για τον Σύλλογο.

Η αίτηση εγκρίθηκε και, μετά από προκηρύξεις, που εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ, οι «Γέφυρες στον Κόσμο» προσέλαβαν άνεργους για 5 μήνες, με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και μόνο και με την έγκριση της ίδιας αρχής (ΑΣΕΠ), που εξετάζει και τις πιθανές ενστάσεις. Οι άνεργοι απασχολήθηκαν στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, σε δραστηριότητες κοινωφελούς χαρακτήρα.
Ό,τιδήποτε άλλο λέγεται ή γράφεται σχετικά αποτελεί βρόμικη συκοφαντία και ως εκ τούτου υφίσταται υποχρέωση άμεσης αποκατάστασης διαφορετικά θα είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη εμού προσωπικά, αλλά και των ανθρώπων που με τιμούν με τη στήριξή τους, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων.

Με τιμή
Νικόλαος Λιάπης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button