Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Καταγγελίες για πλήρη εγκατάλειψη στο Γυμναστήριο στη Παπαδάτου Ξηρομέρου (φωτο)

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το Γυμναστήριο του τοπικού διαμερίσματος Παπαδάτου του Δήμου Ξηρομέρου, σύμφωνα με επιστολή και φωτογραφίες επισκέπτριας.

Το Γυμναστήριο που παραδόθηκε πλήρες εξοπλισμένο , συντηρημένα τα όργανα με προσωπικό με γυμνάστρια και συνδρομή από το πρόγραμμα ΒΣΣ ενός ατόμου καθημερινά, με την Βοήθεια της τοπικής κοινότητας και του Πρόεδρου της καθώς διέθετε κλειδί και αυτός και το άνοιγε και το έκλεινε καθημερινά.

Το γυμναστήριο διαθέτει ποικιλία από όργανα γυμναστικής και εξυπηρετεί μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γυμναστούν.

Σήμερα, το γυμναστήριο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, εσωτερικά είναι ασκούπιστο και χωρίς να γίνει η προβλεπόμενη απολύμανση λόγω κορωνοϊού καθώς ήταν κλειστό για τους πολίτες.
Εξωτερικά υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη παντού χόρτα οι τοίχοι είναι γραμμένοι.

Μία συμπολίτης μας, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Παπαδάτου φωτογράφισε και έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες που πραγματικά φανερώνουν την ανυπαρξία των τοπικών αρχών και του Δήμου Ξηρομέρου και κατ επέκταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης που είναι η αρμόδια υπηρεσία που δεν φρόντισε να διατηρηθεί ενεργός και χρηστικός αυτός αθλητικός χώρος.

Ακόμη μάθαμε ότι δεν υπάρχει συνεργασία του Προέδρου της τοπικής κοινότητας κυρίου Νίκου Ζαρέντη με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Λευτέρη Μάντζαρη καθώς ο δεύτερος προχώρησε στην αντικατάσταση της κλειδαριάς της πόρτας του γυμναστηρίου και δεν παραχώρησε κλειδί στον πρόεδρο, όρισε έναν πολίτη να είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του ανοίγματος και κλεισίματος.

Ερωτάται ο Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης:

Κύριε Μάντζαρη έγινε η προβλεπόμενη απολύμανση;
Οι εικόνες που βλέπουμε είναι πραγματικές;
Είναι αλήθεια ότι αφαιρέσατε το κλειδί του προέδρου και με ποια απόφαση;
Ορίσατε έναν δημότη υπεύθυνο για τη λειτουργία του γυμναστηρίου ποια η σύμβαση που έχετε υπογράψει μαζί του;
Στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχετε προβλέψει θέση γυμναστή για το γυμναστήριο;
Πάντως για να δούμε το ρεπορτάζ από όλες τις οπτικές γωνίες, το γυμναστήριο αυτό δεν πήρε ποτέ άδεια λειτουργίας και μπορεί αν το κατατάξει κάποιος στα έργα αυτά που γινόταν συχνά κάποτε στην Ελλάδα και στερούνταν προδιαγραφών, ώστε να καταστούν νόμιμα.

Ωστόσο αυτό δε λέει κάτι, καθώς αν μη τι άλλο αυτός ο χώρος θα έπρεπε να είναι προστατευμένος και προσεγμένος.

Κείμενο – φωτογραφίες: xiromeritis.blogspot.com

Ένα Σχόλιο

  1. ΟΤΑΝ ΓΚΕΜΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ Π ΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ,ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ.
    ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΖΑΜΙ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button