Δυτική Ελλάδα

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για τις αυξησεις στη ΔΕΗ

epi-eka

“Οι νέες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ,  μέσω του «Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων ( ΕΤΜΕΑΡ), είναι ένα ακόμα χαράτσι για τα λαϊκά νοικοκυριά τη στιγμή που η φοροληστεία και τα διαδοχικά χαράτσια έχουν φέρει εκατομμύρια εργαζόμενους , συνταξιούχους κα άνεργους  σε απόγνωση.”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚ Αγρινίου, που συνεχίζει:

“Καταγγέλλουμε την απόφαση  αυτή της κυβέρνησης  Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αύξηση έως 118% του συγκεκριμένου τέλους  και η κάλυψή του αποτελεί δέσμευση στην πολιτική των μνημονίων .

Είναι ένα ακόμα «χαράτσι» που επιβάλλεται στα λαϊκά νοικοκυριά για την ενίσχυση των επιχειρηματιών  που επενδύουν στην  «πράσινη ενέργεια» , αφού ο ειδικός λογαριασμός τους παρουσίασε έλλειμμα 436,1 εκατομ. ευρώ το Μάη και πρέπει να καλυφθεί.

Το ίδιο τέλος επιβάλλεται και στους αγρότες και στα μικρά καταστήματα, ενώ αντίθετα , μειώνεται κατά 49% στους μεγαλοβιομηχάνους.

Απέναντι σ’ αυτή την  αντιλαϊκή – αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε.- μονοπωλίων, απαιτείται οργάνωση, συμμαχία και ταξικός αγώνας για να καταργηθούν τα χαράτσια και η φοροληστεία , να μη μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό και κανενός  ανέργου το σπίτι χωρίς ρεύμα , για την ανατροπή της.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button