Άποψη

Καταγγελία του Ε.Κ. Αγρινίου για την Κυριακάτικη αργία

koi-pame-ert 1

“Το Ε.Κ.Α  καταδικάζει στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής την κατάργηση της Κυριακής αργίας που επιχειρεί η συγκυβέρνηση κατ’ εντολή των πολυεθνικών.
Οι υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυκαταστημάτων, η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, διά των υπουργών της Χατζηδάκη και Σκορδά, έφεραν στη Βουλή το νομοσχέδιο “ταφόπλακα” για τον μικρό έμπορο, τον αυτοαπασχολούμενο και τον επαγγελματία, που καταργεί την Κυριακάτικη αργία. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, θα οδηγήσει το μικρό εμπορικό κατάστημα, τον μικρό αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία σε “λουκέτο” διότι δε θα αντέξει ούτε στο λειτουργικό κόστος της επιχείρησής του αλλά και βιολογικά δεν θα καταφέρει να είναι στο πόστο του επτά συνεχόμενες ημέρες την βδομάδα. Άρα, πολύ σύντομα εκ των πραγμάτων θα κλείσει. Από την άλλη, το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, τα πολυκαταστήματα, με την “ελαστική” εργασία και τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και μισθούς εξαθλίωσης, με σειρά φοροελαφρύνσεων και φοροαπαλλαγών θα είναι τα μόνα κερδισμένα μιας και ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ τους».
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τους μικρομαγαζάτορες να πάρουνε την υπόθεση στα χέρια τους και από κοινού να δυναμώσουν την πάλη τους σε ταξική κατεύθυνση για να μην περάσουν τα σχέδια τις συγκυβέρνησης και των πολυεθνικών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close