Αθλητισμός

Καταγγελία: Mε προβλήματα και ελλείψεις οι αγώνες στίβου στο ΔΑΚ Αγρινίου

epi-dak-provlimata (1)
Διεξήχθησαν το Σάββατο 29 Απριλίου αγώνες στίβου για αθλητές μικρών κατηγοριών μεταξύ των σωματείων της Αιτωλοακαρνανίας, στο ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης». Η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών που μετείχαν σε τέσσερα αγωνίσματα  δρόμων, αλμάτων και ρίψεων ήταν μεγάλη, προσδίδοντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.

Δυστυχώς οι αγώνες , σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ανωνύμου αναγνώστη, πραγματοποιήθηκαν με αρκετά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων που παρατηρούνται στις εγκαταστάσεις και στα όργανα του κεντρικού σταδίου του ΔΑΚ Αγρινίου. Το κυριότερο πρόβλημα αφορούσε τη μη διεξαγωγή του αγωνίσματος του άλματος σε ύψος, λόγω των κατεστραμμένων στρωμάτων που υπάρχουν εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνονται προπονήσεις και αγώνες, αφού εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των αθλητών.

epi-dak-provlimata (2)

Παρόμοια προβλήματα υπήρχαν στο αγώνισμα των 60 μέτρων με εμπόδια, όπου τα εμπόδια ήταν χαλασμένα και δεν σταθεροποιούνταν στο προβλεπόμενο ύψος.

Δύσκολη ήταν και η διεξαγωγή του άλματος σε μήκος με την  άμμο των σκαμμάτων να μην έχει σκαφτεί , παρότι είχε ζητηθεί από τη διοίκηση του ΔΑΚ, με αποτέλεσμα να ψάχνουν οι κριτές τσαπί για να το σκάψουν έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα άλματα.

Το αγώνισμα της ρίψης με μπαλάκι πραγματοποιήθηκε στους διαδρόμους του στίβου επειδή το κεντρικό χόρτο είναι εδώ και είκοσι μήνες κλειστό και τα μπαλάκια, επειδή δε διαθέτει το στάδιο, τα δανείστηκαν από την Πάτρα.

epi-dak-provlimata (3)

Παρόλα αυτά οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με τις φιλότιμες προσπάθειες των κριτών, των προπονητών, των αθλητών αλλά και των γονέων που παραβρίσκονταν στους αγώνες.
“Είναι λυπηρό οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Αγρινίου να έχουν αυτή την εικόνα, ενός χώρου που πριν τριανταπέντε χρόνια, όταν δημιουργήθηκε, αποτελούσε ένα από τα πιο σύγχρονα και λειτουργικά αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα. Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κεντρικού σταδίου, γιατί αποτελεί το μοναδικό στάδιο κατάλληλο για αγώνες στίβου στο νομό μας.”, καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button