ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Καταγγελία για «σκανδαλώδη ανάθεση» έργου ασφαλτόστρωσης στις Οινιάδες

Από την παράταξη «Συμμαχία για το Μέλλον» στον δήμο Μεσολογγίου

Την απόφαση του δήμου Μεσολογγίου, να προχωρήσει ουσιαστικά σε απευθείας ανάθεση έργου ασφαλτόστρωσης στις Οινιάδες ύψους 250.000 ευρώ, καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία για το Μέλλον», Πάνος Παπαδόπουλος.

Έτσι όπως αναφέρει, χάνεται η ευκαιρία να αποκομίσει ο δήμος όφελος από μια έκπτωση της τάξης του 30 ή και 40%, αφου ακολουθείται η μέθοδος της «προσφυγής στη διαπραγμάτευση».


Η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου:

«Η δημοτική αρχή εξακολουθεί να οδεύει σε ένα κατήφορο που δεν έχει τέλος. Όλα όσα επικαλούνταν προεκλογικά σε σχέση με η διαφάνεια στην ανάθεση δημοσίων έργων, έχουν αποδειχθεί πλέον νεκρό γράμμα και η πραγματικότητα ωχριά μπροστά στις προεκλογικές κορόνες.

Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθ. 281/11-7-2022 (ΑΔΑ: ΨΟΡ9ΩΡΖ-8ΒΒ) απόφαση κατά πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, πραγματοποιείται διαγωνισμός του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΟΙΝΙΑΔΩΝ» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με Φ.Π.Α., με προσφυγή στη διαπραγμάτευση, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, καταστρατηγώντας στην πράξη την προβλεπόμενη διαδικασία σε έργα τα οποία δεν έχουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ο Δήμαρχος θα καλέσει τρεις (3) εργοληπτικές επιχειρήσεις χωρίς προηγούμενη δημοσίευση – της δικής του φυσικά επιλογής – και θα προβεί στην κατ’ ουσία απευθείας ανάθεση ενός τόσο σημαντικού έργου από το οποίο, με βάση τη μελέτη και την τεχνική περιγραφή, θα μπορούσε να αποκομίσει τουλάχιστον 30-40% έκπτωση!

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία έννοια του κατεπείγοντος για το συγκεκριμένο έργο αυτή την εποχή εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την πρακτική του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής, όχι μόνο επί του συγκεκριμένου έργου, αλλά και γενικότερα, τα οποία πιθανότατα, θα επαναληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κύριε Δήμαρχε, η διαδικασία την οποία επιλέγετε είναι σκανδαλώδης, διάτρητη και αδιαφανής. Είναι επιζήμια των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών της Δ.Ε. Οινιαδών. Είναι τέλος δείγμα γραφής του πως πολιτεύεστε και διαχειρίζεστε το δημοτικό χρήμα. Όσο είναι καιρός σας καλούμε να βάλετε φρένο σ’ αυτή τη διαδικασία και να αλλάξετε γραμμή πλεύσης, πριν είναι αργά στο καταστροφικό έργο το οποίο έχετε επιλέξει.

Δεν σας παρέχει κανένας το δικαίωμα να λειτουργείτε κατά το δοκούν και να αγνοείτε στοιχειώδεις νομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που απορρέουν από τα δημόσια έργα.

Εάν θεωρείτε φρόνιμο ότι μπορείτε να αγνοείτε τα παραπάνω, εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Από τις διακηρύξεις σας, τέλος, περί διαφάνειας και δημιουργικής ανατροπής, έχετε πάρει προ πολλού διαζύγιο. Δεν μας εκπλήσσετε πλέον…».

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button