ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Καταγγελία: Έκοψαν απροειδοποίητα το ρεύμα σε οικογένεια στο Αγρίνιο

Με ανήλικο τέκνο και ηλικιωμένο άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Περιστατικό διακοπής ηλεκτροδότησης με εντολή προϊσταμένου της ΔΕΗ στο Αγρίνιο σε σπίτι οικογένειας στο Αγρίνιο Αιτωλ/νίας, αποτελούμενης από ανήλικο τέκνο και ηλικιωμένο άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα με προβλήματα υγείας, καταγγέλθηκε στο agriniopress.

Η όλη ιστορία της περιπέτειας της οικογένειας ξεκινά το 2019 και την επισκόπηση των λογαριασμών, όπου και διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε μέσα στο έτος αυτό ήρθαν οι τεχνικοί για καταμέτρηση, ως όφειλαν, αλλά εκτιμούσαν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά προσέγγιση.

Γίνεται λόγος για “άκρως αντισυναλλακτική ενέργεια” εκ μέρους της ΔΕΗ , αφού από τις 29 Ιανουαρίου του 2020, οι ζημιωθέντες, είχαν καταθέσει αντιρρήσεις τις οποίες κοινοποίησαν αρμοδίως και στον προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο, αμφισβητώντας τα υπέρογκα ποσά που τους είχαν χρεώσει με τις κατά προσέγγιση καταμετρήσεις.

Επί τω αντιρρήσεων τους αυτών δεν έλαβαν ποτέ  καμία απάντηση ούτε από την ΔΕΗ αλλά ούτε και από τον προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ, στον οποίο, μάλιστα, τις κατέθεσαν δύο φορές “γιατί την πρώτη φορά τις έχασαν…”, σύμφωνα πάντα με την σχετική καταγγελία.

“Προφανώς οι ιθύνοντες θεώρησαν θεμιτό να απαντήσουν με εντολή διακοπής ρεύματος και μάλιστα χωρίς καμιά προηγούμενη ειδοποίηση” αναφέρεται χαρακτηριστικά από την οικογένεια.

Έτσι και παρά την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το 2020 σχεδόν κάθε ελληνικό νοικοκυριό συνυπολογιζομένης δε της πανδημίας του κορωνοϊού που επικρέμεται ως Δαμόκλειος σπάθη στην υγεία όλων, πρόσφατα αρμόδια όργανα του ΔΕΔΔΗΕ κατόπιν εντολής του προϊσταμένου τους, προέβησαν στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, στερώντας έτσι από μια οικογένεια ένα από τα πιο βασικά κοινωνικά αγαθά, αδιαφορώντας μάλιστα αν η συγκεκριμένη ενέργεια θα επέφερε σοβαρές επιπτώσεις.

Να σημειωθεί ακόμη, πως δεν ενημέρωσαν προηγουμένως σχετικά για την πράξη τους αυτή, γεγονός που επισείει και ζητήματα νομικής και ηθικής τάξης, αφού πρόκειται για ένα αγαθό ύψιστης σημασίας για κάθε πολίτη.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη η απαίτηση να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης που γίνονται χωρίς καμιά ειδοποίηση και αναιτιολόγητα. Να διασφαλιστεί και να προστατευτεί κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια από κάθε τέτοιου είδους ενέργειες παρόχων τόσο σημαντικών αγαθών, βασικών για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.

Οι δε αρμόδιες υπηρεσίες, καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Να σημειωθεί τέλος, πως η εντολή για διακοπή του ρεύματος δόθηκε, τη στιγμή που η οικογένεια λόγω της  συμπεριφοράς της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, επέλεξε άλλον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας…

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button