ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Καταγγελία: Συνεχείς διακοπές ρεύματος σε χωριά του ορεινού Θέρμου

Τον έντονο προβληματισμό των κατοίκων ορεινών χωριών του Θέρμου μεταφέρει αναγνώστης του agriniopress.gr με μήνυμά του. Μάλιστα όπως αναφέρει, παρά τις προσπάθειες του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει λυθεί το πρόβλημα.

Αναλυτικά το μήνυμα που απέστειλε ο αναγνώστης:


“Συνεχείς διακοπές ρεύματος συμβαίνουν τη τελευταία βδομάδα στις Κοινότητες Αμβρακιάς, Αργυρού Πηγαδίου, Κοκκινόβρυσης (χωριά Αγ.Θεόδωροι, Αμπέλια, Κοσσίνα) Δήμου Θέρμου, κάνοντας τη ζωή των κατοίκων δύσκολη.

Παρά τις προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ το πρόβλημα παραμένει άλυτο”(πηγή).

Όπως είναι λογικό, ο προβληματισμός είναι έντονος λόγω και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στα ορεινά καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να ζεσταθούν με ηλεκτρικές σόμπες.

Λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου προχώρησε στην εξής ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, σχετικά με τις διακοπές ρεύματος σε χωριά του ορεινού Θέρμου:

“ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ….

Το πράγμα έχει παρατραβήξει με τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος στα ορεινά χωριά των Κοινοτήτων Αμβρακιάς, Αργυρού Πηγαδίου και Κοκκινόβρυσης του Δήμου Θέρμου. Πρόβλημα που και αυτές τις μέρες είχε την τιμητική του σ’ αυτή την περιοχή.

Προ δεκαετίας κατασκευάστηκε από τη ΔΕΗ, μετά από επίμονες ενέργειες των τοπικών φορέων, καινούρια γραμμή ηλεκτροδότησης της προαναφερόμενης περιοχής, η οποία αναφέρεται στην Κοιλάδα του Γιδομανδρίτη, μία από τις πλέον ορεινές περιοχές του Δήμου Θέρμου.

Κι αυτό, για να αποφευχθεί η διάβαση από μεγάλα υψόμετρο που καθιστούσε αδύνατη την επίσκεψη της παλιάς γραμμής και την άμεση αποκατάσταση των βλαβών τη χειμερινή περίοδο.

Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά μάλλον χειροτέρεψε, αφού, ναι μεν η νέα γραμμή που διέρχεται από μικρότερο υψόμετρο είναι καλύτερα επισκέψιμη και δεν αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα από τα χιόνια, αλλά τι να το κάνεις αυτό, αφού αρκεί ακόμη και ένα μέτριας έντασης φύσημα του ανέμου για να προκαλέσει διακοπή ρεύματος.
Και όχι μόνο τον χειμώνα με τα χιόνια, όπως συνέβαινε με την παλιά γραμμή, αλλά όλες τις εποχές.

Και μάλιστα η συχνότητα των βλαβών να είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με ό,τι συνέβαινε με την παλιά γραμμή, ενώ και οι συχνές πτώσεις τάσης έχουν ως συνέπεια την πρόκληση βλαβών, και συχνά καταστροφής, στις ηλεκτρικές συσκευές.

Και είναι ν’ απορεί κανείς, πώς είναι δυνατόν να δημιουργείται τέτοιο πρόβλημα σε μια νέα γραμμή;

Και γιατί δεν λαμβάνεται μέριμνα από τον ΔΕΔΔΗΕ για την επίλυση αυτού του προβλήματος, τόσον καιρό τώρα;

Σαν να μην έφτανε το πρόβλημα με την απομόνωση αυτής της περιοχής, η οποία επικοινωνεί αποκλειστικά με υποτυπώδεις χωματόδρομους, ήταν να αντιμετωπίζουμε και πρόβλημα με την ομαλή ηλεκτροδότηση….

Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε..

Αλλά, θα επανέλθουμε πιο οργανωμένα και με πιο πολλά στοιχεία για το πρόβλημα αυτό, όπως και γενικότερα για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τόσο η εν λόγω περιοχή όσο και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμου σε σχέση με την ηλεκτροδότηση”.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button