Γεγονότα

Καταγγελία αντιδημάρχου: Άγνωστοι θέλουν να δημιουργήσουν νέους πληθυσμούς αδέσποτων στο κέντρο

epi-adespota-skyliaΙδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου την Δευτέρα, σχετικά με το ζήτημα των αδέσποτων με αφορμή την έγκριση προγράμματος δράσεων ενημέρωσης που αφορούν στην ευαισθητοποίηση, προώθηση και ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας με γενικό τίτλο «Αγαπάμε τα ζώα, δημιουργούμε πολιτισμό».

Υπήρξε συγκεκριμένα ένας διάλογος μεταξύ του Συμβούλου της ΛΑΣ κ. Αντωνάκου και του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Φαρμάκη, σχετικά με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στον Δήμο για την διαχείριση του προβλήματος με τον κ. Αντωνάκο να εκφράζει τις έντονες επιφυλάξεις του σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών από τον Δήμο. Μίλησε εν προκειμένω για επικοινωνιακές ενέργειες, που ναι μεν μπορεί να είναι θετικές, αλλά στο σύνολο η πολιτική διακρίνεται από μια αποσπασματικότητα όπως είπε,  με αποτέλεσμα το πρόβλημα να εντείνεται και να έχει πλέον αναδειχθεί σε μείζον θέμα στην κοινωνία του Αγρινίου και στην καθημερινότητα των πολιτών.
po-dimotiko-symvoulio-26-6-2017 (1)Επισημάνθηκε επίσης ότι η σχετική νομοθεσία δεν τηρείται και ζητήθηκε αποτελεσματικότητα.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο κ. Φαρμάκης , συμφώνησε εν μέρει με τις αιτιάσεις του Συμβούλου της αντιπολίτευσης, επισήμανε όμως που υπάρχει “κενό νόμου” και απαιτείται αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος, συμπληρώνοντας πως προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς οι δράσεις στείρωσης και υιοθεσίας. Παραδέχτηκε πάντως πως χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη.

Όμως, όπως κατήγγειλε στη συνέχεια, φαίνεται πως παρατηρείται ένα νέο φαινόμενο: Άγνωστοι,  αφήνουν μέσα στην πόλη υγιή νεαρά σκυλιά, με προφανή στόχο να πολλαπλασιαστούν τα αδέσποτα. “Κάποιοι αφήνουν εύρωστα και υγιή σκυλάκια, ηλικίας έξι-επτά μηνών στο κέντρο του Αγρινίου και αυτό το κάνουν επίτηδες: Θέλουν να ζευγαρώσουν και να δημιουργηθούν νέοι πληθυσμοί αδέσποτων, να δημιουργηθούν νέες αγέλες και φυσικά να συνεχιστεί η όχληση”, είπε συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος, ζητώντας στη συνέχεια τη βοήθεια και την προσπάθεια όλων των παρατάξεων για να βρεθεί λύση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close