Αυτοδιοίκηση

Καταγγέλεται φραστική επίθεση του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας σε βάρος του προέδρου του Θυρρείου

po-koinotita-anaktoriouΈνα πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη στο δημαρχείο στη Βόνιτσα.Σύμφωνα με καταγγελία της δημοτικής παράταξης «Ανοικτός Δήμος», μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, με επικεφαλής τον κ. Ευθύμιο Φερεντίνο, ο δραστήριος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θυρρείου κ. Χρήστος Παλούκης έπεσε θύμα φραστικής επίθεσης από τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Αποστολάκη μπροστά σε υπαλλήλους, επειδή άκουσον -άκουσον δημοσιοποιεί και αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων του χωριού του.

Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν από δυο μέρες, στο ιστολόγιο «ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS» δημοσιεύθηκε άρθρο με φωτογραφίες αναφερόμενο στην τραγική κατάσταση του δρόμου Μοναστηρακίου – Κορπής – Θυρρείου. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Ο Δήμαρχος θεώρησε υποκινητή του άρθρου τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Θυρρείου κ. Παλούκη και αφού τον επέπληξε για το θράσος του να αρθρογραφεί στα ιστολόγια, του επιτέθηκε απρόκλητα μπροστά σε δημοτικούς υπαλλήλους, λέγοντάς του ότι «δεν έχει καμμιά δουλειά να έρχεται στο Δημαρχείο»….

Καταλαβαίνουμε την αγωνία του κ. Αποστολάκη, μπροστά στην ανικανότητα παραγωγής οποιουδήποτε έργου και του φόβου της κατάρρευσης, αλλά θέλουμε να του υπενθυμίσουμε:

1.-Το Δημαρχείο δεν είναι ιδιοκτησία του… είναι ιδιοκτησία όλων των πολιτών, αιρετών και μη, και είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους η προσέλευση εκεί, όπως είναι και υποχρέωση της δημοτικής αρχής είναι να ακούει την κριτική και τα αιτήματα των πολιτών. Η οποιαδήποτε δημοτική αρχή είναι εκεί για να υπηρετεί τον πολίτη και να προσπαθεί για την καλυτέρευση της ζωής του… όχι για την καλυτέρευση της ζωής του Δημάρχου και της ομάδας του.

2.-Οι Πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων έχουν εκλεγεί και υποχρεώνονται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών των οικισμών τους με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο και σίγουρα μέσα από την έκφραση των απόψεων τους και την δημόσια κριτική.

3.-Η δημόσια κριτική και η διατύπωση απόψεων, μέσα από το διαδίκτυο, είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Η ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο είναι κατοχυρωμένη στα πλαίσια των νόμων και του Συντάγματος. Όσοι έχουμε επιλέξει να ασχοληθούμε με τον δημόσιο βίο είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε δημόσια κριτική και να πράττουμε σύμφωνα με την συνείδηση μας.

Για μας αυτό είναι δεδομένο και το έχουμε αποδείξει και ως προηγούμενη δημοτική αρχή. Έχουμε δεχθεί πολύ λάσπη, μέσα από το διαδίκτυο, γνωρίζοντας τις υπόγειες συμφωνίες για πρόσληψη της κόρης μετά, για ανάδειξη της ανύπαρκτης πολιτιστικής ικανότητας, για…….  Δεν προσπαθήσαμε να συμμορφώσουμε κανέναν. Ίσως άλλοι καιροί…άλλα ήθη…

Βόνιτσα 17/6/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ”

xiromeronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close