Αυτοδιοίκηση

Καταδικάζει τις θανατώσεις αδέσποτων στο Μεσολόγγι ο αντιδήμαρχος Σπύρος Καρβέλης

skylos-fola

Ο Αντιδήμαρχος Σπυρίδων Καρβέλης, μετά τα τελευταία περιστατικά βίας και θανάτωσης ζώων στην περιοχή του Μεσολογγίου, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι: «Δυστυχώς το φαινόμενο ακραίων και απάνθρωπων συμπεριφορών θανάτωσης ζώων για μια ακόμη φορά προκαλεί την ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές, ενώ έχει απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.

   Την ίδια ώρα, πραγματοποιεί ενέργειες και δράσεις  προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Παράλληλα, συνεργάζεται με κτηνιάτρους σε όλο το Δήμο για την επιμέλεια και φροντίδα τους, ενώ έχει αναλάβει την χορήγηση της απαραίτητης ποσότητας ζωοτροφών, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία.

   Ωστόσο, το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ξεκινά από πολίτες που για διάφορους λόγους τα εγκαταλείπουν, χωρίς καμία μέριμνα ή συνεργασία με υπηρεσίες και φιλοζωικές οργανώσεις. Για το λόγο αυτό, είναι επιβεβλημένη η συνεννόηση και επικοινωνία των πολιτών με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες που εκθέτουν όχι μόνο το Δήμο αλλά και την τοπική κοινωνία, η οποία στην συντριπτική της πλειοψηφία αποδοκιμάζει κάθε πράξη βίαιης συμπεριφοράς».

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button