ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Καταδικάζει την Ρωσική εισβολή η παράταξη Κατσιφάρα-ζητά πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια

«Η εισβολή στη Ουκρανία και το πλαίσιο που τίθεται για έναν επιθετικό πόλεμο ξυπνάει ξανά τις μνήμες των λαών της Ευρώπης από το σκοτεινό παρελθόν, πρόσφατο και μακρινό», τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η παράταξη του κ. Κατσιφάρα καταδικάζει την Ρωσική εισβολή, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό της Ουκρανίας και ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών απο την περιφερειακή αρχή.


Συγκεκριμένα:

«Οι πολεμικοί ανταγωνισμοί κρατών και οικονομικών συμφερόντων και ο διαμοιρασμός των εδαφών κυρίαρχων κρατών το μόνο που προκαλεί είναι ανθρώπινο πόνο για τους λαούς που μετατρέπονται σε πρόσφυγες αλλά και όλους τους λαούς που πληρώνουν ακριβά τις συνέπειες ενός πολέμου, που αναδιατάσσει τις σφαίρες γεωπολιτικής και οικονομικής επιρροής.

Πέραν από την αυτονόητη και ξεκάθαρη καταδίκη και την εμπράγματη υπεράσπιση ενός μαχόμενου λαού, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αποκτήσει ενιαία, συνεπή και μακροχρόνια εξωτερική πολιτική ασφάλειας η οποία δεν θα είναι α λα καρτ. Η εισβολή στην Ουκρανία δεν διαφέρει από το διαμελισμό κυρίαρχων κρατών όπως η Κύπρος και η Γιουγκοσλαβία. Ο ανθρώπινος πόνος είναι ίδιος σε κάθε Ήπειρο και μεριά του Κόσμου. Είτε είναι στην Ευρώπη είτε στην Αφρική είτε στη Μέση Ανατολή είτε στην Ασία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η πολιτική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να παραμερίσει τις επιμέρους εθνικές στρατηγικές και να διαμορφώσει μια συνολική πολιτική που δεν θα επιτρέπει σύγχρονους αναθεωρητισμούς οι οποίοι θέτουν εν αμφιβόλω τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών.

Για εμάς η ξεκάθαρη καταδίκη της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία απαιτεί ισχυρή βούληση από όλο τον δημοκρατικό κόσμο, όπως ξεκάθαρη πρέπει να είναι και η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε κάθε κράτος το οποίο απειλεί με πόλεμο τα κράτη μέλη της. Χωρίς πολλαπλές γραμμές οι οποίες επιτρέπουν την αμφισημία, τον εξοπλισμό κρατών όπως η Τουρκία που αναπαράγει το σημερινό αναθεωρητισμό της Ρωσίας και με ξεκάθαρη πολιτική βούληση κυρώσεων όταν υπάρχει κλιμάκωση των κινδύνων και των απειλών.

Όμως, πέραν από την τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε αξιακά ζητήματα τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλει να λειτουργήσει ως αρωγός και στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και τις παραγωγικές τάξεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου. Η ακρίβεια στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες και ο απόλυτος κίνδυνος κατάρρευσης των εξαγωγικών κλάδων της περιοχής μας κινδυνεύει να θέσει σε γενικευμένο φάσμα κοινωνικής έκρηξης τον πληθυσμό της Χώρας και της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλει να σταθεί αρωγός με την ανακατανομή και διεκδίκηση κονδυλίων για τη στήριξη του κοινωνικού ιστού και των παραγωγικών τάξεων της περιοχής αλλά και να έρθει σε άμεση συνεργασία με τους εξαγωγικούς κλάδους και την κυβέρνηση για την στήριξη των τελευταίων στη διάθεση των προϊόντων τους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλει να σταθεί αρωγός στην υποδοχή προσφύγων και ιδιαίτερα των ομογενών που πιθανά επιθυμούν την εγκατάστασή τους στην περιοχή μας.

Σε έναν πόλεμο οι λαοί είναι οι μόνοι χαμένοι.

Χρέος κάθε δημοκράτη πολίτη είναι η καταδίκη κάθε πολέμου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται δίπλα στους λαούς και στηρίζει κάθε ειρηνική διπλωματική λύση που θα αμβλύνει τις διαφορές και θα ανοίγει δρόμο αλληλοκατανόησης και συνεργασίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλει να πάρει κάθε σχετική πρωτοβουλία που θα στηρίζει τους πολίτες της περιοχής και θα αμβλύνει τις επιπτώσεις του πολέμου στη ζωή τους.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button