Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Παράπονα για το σκουριασμένο πλοιάριο δίπλα από την είσοδο της Λευκάδας

Εδώ και τρία περίπου χρόνια είναι αραγμένο στην περιοχή του Κάστρου, το πλωτό μηχάνημα των φωτογραφιών, που χρησιμοποιήθηκε στα λιμενικά έργα για τη διαπλάτυνση και τη διάνοιξη του διαύλου.

Το σκουριασμένο πλοιάριο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην παραλία της Αμμόγλωσσας, εκεί όπου το καλοκαίρι κολυμπά πολύς κόσμος και μικρά παιδιά και η μόλυνση που έχει επιφέρει είναι εμφανής όταν η θάλασσα είναι ήρεμη.

Επίσης είναι από τις πρώτες εικόνες που αντικρίζουν όσοι επισκέπτονται τη Λευκάδα με σκάφος και διέρχονται από την βόρεια είσοδο του διαύλου, κάτι που σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο για ένα νησί που ζει από τον τουρισμό. Την περιοχή επισκέπτονται όλο τον χρόνο αρκετοί κάτοικοι της Λευκάδας και επισκέπτες της, που βλέπουν και εκείνοι την άθλια αυτή εικόνα σε μια ιδιαιτέρους φυσικού κάλλους περιοχή, παρά την εγκατάλειψη που έχει υποστεί..

Το ερώτημα προς τους αρμόδιους είναι ποσό καιρό ακόμα θα παραμείνουν αυτές οι μαούνες εκεί, προκαλώντας περιβαλλοντική μόλυνση και αντιαισθητικές εντυπώσεις.

Εκτός αν τα μηχανήματα τα έχουν αφήσει εκεί οι ιδιοκτήτες τους, περιμένοντας να ξανασκάψουν στην Αμμόγλωσσα που γεμίζει σιγά σιγά πάλι με άμμο, όποτε πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι για τα επόμενα χρόνια θα ναι αραγμένες εκεί…

http://lefkadanews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button