Σε κλοιό κορωνοϊού η Καστοριά – Επιδημιολογικά δέκα μέρες μπροστά από την Αθήνα

Σοβαρά δοκιμάζεται η περιοχή της Καστοριάς από την εξάπλωση του κορωνοϊού, μιας και σήμερα κατέληξε ένας ακόμη ηλικιωμένος, 89 ετών, στο νοσοκομείο της πόλης.

Από τις 16 Μαρτίου, δύο χωριά του Δήμου Βοΐου (που υπάγεται διοικητικά στην Κοζάνη αλλά είναι πλησιέστερα στην Καστοριά), η Δαμασκηνιά και η Δραγασιά, τέθηκαν σε καραντίνα καθώς παρουσιάστηκαν κρούσματα του ιού.


Μέχρι τότε είχαν σημειωθεί ήδη θάνατοι ασθενών από τον κορωνοϊό. Προ δύο ημερών απεβίωσε ένας 64χρονος από τη Δαμασκηνιά ενώ και μία 41χρονη μητέρα από την ευρύτερη περιοχή έχασε και αυτή τη ζωή της, προσβεβλημένη από τον ιό. Ο 89χρονος ήρθε για να «μεγαλώσει» τη λίστα των θυμάτων στην Καστοριά.

Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς, με τους αρμόδιους φορείς να τονίζουν ότι επιδημιολογικά η Καστοριά βρίσκεται δέκα μέρες μπροστά από την Αθήνα!

Ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων από την περιοχή αυτή τη στιγμή, είτε στο Νοσοκομείο Καστοριάς είτε σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, φθάνει τα 39 άτομα, ενώ ο συνολικός πληθυσμός της περιοχής «αγγίζει» τις 42 χιλιάδες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος εκπέμπει… σήμα κινδύνου, ζητώντας από τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και τους ιδιώτες που μπορεί να έχουν μάσκες υψηλής προστασίας προσώπου «να τις διαθέσουν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Καστοριάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Η περιοχή της Καστοριάς βρίσκεται στα όριά της και αντιλαμβάνεται, εύκολα, κανείς το πόσο κρίσιμη μπορεί να γίνει η κατάσταση εφόσον ο κορωνοϊός εξαπλωθεί.

Η τήρηση των μέτρων πρόληψης όπως και η συμμόρφωση των πολιτών με την απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι καθοριστικοί παράγοντες για να μην διαδραματιστούν πανομοιότυπες καταστάσεις και στην περιοχή μας…

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Καστοριά κορωνοϊός κρούσματα νεκροί