ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Κατέθεσε πρόταση ο δήμαρχος Αγράφων για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον δήμο

Συνάντηση με τον υφυπουργό υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη είχε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

Στη συνάντηση , κατά τη διάρκεια της οποίας παρευρέθηκαν ο ΔΥΠΕάρχης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Φώτης Σερέτης, ο πρώην υφυπουργός υγείας κ. Έκτορας Νασιώκας καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, τέθηκαν όλα τα θέματα υγείας του Δήμου Αγράφων.

Εκείνο που συζητήθηκε διεξοδικά όμως, ήταν η πρόταση για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το δήμο σε κεντρικό συντονιστικό ρόλο.
Μια πρόταση που η παράταξη του Δημάρχου είχε παρουσιάσει προεκλογικά και υπερψηφίστηκε από τους πολίτες στις εκλογές.

Η πρόταση προβλέπει μεταξύ άλλων:

Ίδρυση γραφείου υγείας στο δήμο , δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου υγείας και αξιοποίηση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας της περιοχής . Συνεργασία με εργαστηριακή και απεικονιστική μονάδα υποστήριξης του προγράμματος.


Περιοδικές επισκέψεις σε περιοχές του δήμου, κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις με αιμοληψίες τοπικά από την ομάδα υγείας του Δήμου. Προγράμματα πρόληψης , πρώιμης διάγνωσης και μελετών δημόσιας υγείας. Διασύνδεση δε του όλου προγράμματος με κεντρική νοσοκομειακή μονάδα αναφοράς.

Ο κ. υφυπουργός βρήκε την πρόταση καινοτόμο και πρωτοποριακή , σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση. Έτσι αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα μελέτης του όλου θέματος. Τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα καταθέσει και επίσημα την πρόταση του.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button