Αυτοδιοίκηση

Σ. Καράτσαλος στον Θ. Καββαδία: "Ο κόσμος μας παρακολουθεί και τη μέρα και τη νύχτα…"

po-karatsalos-papanastasiouΤην φράση του Κικέρωνα «O Tempora O Mores», (ω καιροί, ω ήθη…) επιστρατεύει ο ανεξάρτητος τοπικός σύμβουλος της Δ.Κ. Αγρινίου Στράτος Καράτσαλος, για να απαντήσει στον Θ. Καββαδία, που νωρίτερα σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα δημόσια δήλωση, όπου και σχολιάζει την αποχώρηση-ανεξαρτητοποίηση του κ. Καράτσαλου από την παράταξη Παπαναστασίου.

Ο κ. Καράτσαλος τονίζει μεταξύ άλλων πως η αποχώρηση του αποτελούσε «ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας» αναφερόμενος στο θέμα που ανέκυψε με την εξ ημισείας ανάληψη της προεδρίας του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας.

Αναλυτικά η δήλωση-απάντηση του κ. Καράτσαλου: “Διαβάζοντας κάποιος την ανακοίνωση του κ. Καββαδία, προέδρου Δ.Κ. Αγρινίου, αντιλαμβάνεται αμέσως την προέλευση της πατρότητας αυτής και την αντιφατικότητα των ισχυρισμών του.
Προτείνω στον κ. Καββαδία να αναγιγνώσκει τα γραφόμενα και υπογραφόμενα από αυτόν, είτε είναι δικά του είτε άλλων, πριν τα δημοσιοποιεί, διότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα, επικαλούμενος μαντικές ικανότητες που έχει ο ίδιος σε σχέση με την αντίληψή του, για τους άλλους λόγους, που γνωρίζει ο ίδιος, για την ανεξαρτητοποίησή μου.
Διότι στην μία παράγραφο κάνει λόγο ότι η ανεξαρτητοποίησή μου δεν έχει κανένα πολιτικό ενδιαφέρον θέλοντας να με υποβαθμίσει ενώ στην αμέσως επόμενη αναφέρεται σε ενδείξεις πολιτικών σκοπιμοτήτων ανάγοντάς με σε πολιτικό παράγοντα.
Όμως, στην δική μου ανακοίνωση, περί ανεξαρτητοποίησης, απέφυγα σκοπίμως να στοχεύσω μόνο στον κ. Καββαδία, οι δε αιτιάσεις μου και θέσεις μου ήταν ξεκάθαρες.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Καββαδίας δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν αφορά μόνο εμάς τους δύο το θέμα που ανέκυψε, με την ισοψηφία μας και την ανάληψη εξ ημισείας της προεδρίας στην Δ.Κ. Αγρινίου. Ανήκαμε στην ίδια παράταξη, στην οποία υπήρχε επικεφαλής, ο οποίος ανέλαβε, με δική του ευθύνη, δέσμευση και προτροπή, την διαδικασία αλλαγής και αντικατάστασης προέδρου, με τρόπο συγκαταβατικό. Μετά από δυόμιση χρόνια και αφού εγώ συνέβαλλα με την συμπεριφορά μου σε αυτό, εισέπραξα αδιαφορία.
Πρέπει να επισημάνω επίσης στον κ. Καββαδία ότι ο κόσμος όχι μόνο γνωρίζει τον καθένα μας αλλά και ότι μας παρακολουθεί και την ημέρα και τη νύχτα.
Επειδή λοιπόν, όλα αποδεικνύονται, ας δημοσιεύσει ο κ. Καββαδίας πότε και σε ποιο θέμα, το οποίο ενδιέφερε την πόλη του Αγρινίου και έπρεπε ο ίδιος να βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν στην θέση του, πήρε το λόγο και ψήφισε. Εν αντιθέσει με εμένα που δεν ήμουν υποχρεωμένος να παρευρίσκομαι αλλά ήμουν πάντα στα Δημοτικά Συμβούλια και θα είμαι και στο μέλλον.
Η αποχώρησή μου ήταν θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για μένα. Αμφότερα αδιαπραγμάτευτα. Η οποιαδήποτε προσπάθεια εμπλοκής μου, με πολιτικές σκοπιμότητες τρίτων, στοχεύει στην υπονόμευση των αρχών μου και της δικής μου αποκλειστικά προσωπικής πορείας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button