Αυτοδιοίκηση

Καραπάνος σε Kονιόρδου: Δεν θα έρθει με την βιομάζα η ανάπτυξη

Po-koniordou-mes11Την παρέμβαση της Υπουργού Πολιτισμού ζήτησε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, για τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εντός των ορίων του Δήμου, με χρήση βιομάζας.

Απευθυνόμενος προς την κυρία Κονιόρδου ο Νίκος Καραπάνος σημείωσε πως είναι απαραίτητο η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς της να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο εφαρμογής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας το οποίο να είναι σύμφωνο με το χαρακτήρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου.

«Η ανάπτυξη στο Δήμο μας, δεν θα έλθει μέσα από τη χρήση βιομάζας. Τη φανταζόμαστε και τη σχεδιάζουμε σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και αντίληψη» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, σημειώνοντας παράλληλα πως κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου στον οποίο σχεδιάζεται. Ειδικά δε όταν αυτός διατηρεί αναλλοίωτα στοιχεία που αφορούν είτε το φυσικό του περιβάλλον, είτε την ιστορικότητά του.

Από την πλευρά της η Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησε με τις επισημάνσεις του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα επιχειρήματα του Νίκου Καραπάνου.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές  Μαρία Τριανταφύλλου και  Γιώργος Βαρεμένος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, οι αντιδήμαρχοι Σπ. Καρβέλης και Γ. Καραπαπάς, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αν. Σκαρμούτσος, Γ. Κοντογιάννης και Δημ. Μπουσμπουρέλης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Μεσολογγίου Α. Καζαντζή, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμ. Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Παυσ. Παπαγεωργίου καθώς και ο π. Πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου και νυν συνεργάτης της κυρίας Λυδίας Κονιόρδου Ευάγγελος – Πολίτης Στεργίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button