ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Καραπάνος: “Άγνωστη και για τα κυβερνητικά στελέχη η άφιξη των προσφύγων” (video)

“Με ερήμην αποφάσεις χωρίς καν να ζητηθεί η συνεργασία της τοπικής κοινωνίας τα θέματα δεν λύνονται αλλά μεγεθύνονται” αναφέρει χαρακτηριστικά στο προφίλ του στο facebook ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, σχετικά με την σημερινή άφιξη μεγάλου αριθμού προσφύγων στο Μεσολόγγι. Μάλιστα, όπως τονίζει, αυτή η άφιξη ήταν άγνωστη ακόμη και για τα κυβερνητικά στελέχη που επισκέφθηκαν την πόλη σήμερα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

Κανένας δεν επιτρέπεται να «παίζει» παιχνίδια ερήμην των ψηφισμάτων του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των ίδιων των πολιτών.

Η αιφνίδια και απροειδοποίητη άφιξη μεγάλου αριθμού μεταναστών σε ιδιωτική ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης του Μεσολογγίου προφανώς για κάποιους λόγους (τους οποίους και δεν κατανοούμε) παρέμεινε άγνωστη ακόμη κι από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη που σήμερα βρέθηκαν εδώ.

Και μιλώ για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον Υφυπουργό Εργασίας τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Βαρεμένο και την βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Το κυρίαρχο όλων όμως είναι εάν υπάρχουν και έχουν προβλεφθεί οι προϋποθέσεις φιλοξενίας τόσων ανθρώπων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτοί που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις έχουν ειδοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες (ΚΕΛΠΝΟ κ.α);

Ποια υγειονομική δομή από τις υπάρχουσες μπορεί να διαχειριστεί την απαραίτητη κατά τα άλλα προστασία αυτών των ανθρώπων; Μπορούν οι ήδη υποστελεχωμένες τοπικές αρχές να προσφέρουν υπηρεσίες ασφάλειας;

Ποιος διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των φιλοξενούμενων στο χώρο;

Συντονίζει κάποιος αυτή την παραμονή αυτών των ανθρώπων ή είναι αφημένοι στην τύχη τους;

Αναγνωρίζουμε το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα αλλά με ερήμην αποφάσεις χωρίς καν να ζητηθεί η συνεργασία της τοπικής κοινωνίας τα θέματα δεν λύνονται αλλά μεγεθύνονται.

Επίσης θυμίζουμε σε όσους καταναλώνουν πολύτιμη ενέργεια και σκέψη στα πληκτρολόγια πως ο Δήμος και οι υπηρεσίες του πολύ πρόσφατα έδειξαν και απέδειξαν με έργα και όχι λόγια το επίπεδο και την ανθρωπιά τους. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις κι ενέργειές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button