ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Έτσι οδηγήθηκαν στην καραντίνα 40 γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο Άρτας

Τις τελευταίες ώρες η είδηση για μια καταγγελία ότι γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Άρτας αντιμετώπισαν ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό χωρίς να έχουν λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις πρωτοστατεί στα νέα της ημέρας. Πώς συνέβησαν όμως τα γεγονότα στην πραγματικότητα και ποιοι λένε οι εργαζόμενοι στο επαρχιακό αυτό νοσοκομείο ότι είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν;

Την ιστορία γύρω από άλλο ένα από τα θετικά κρούσματα στον κορονοϊό εξήγησε στο News4 Health ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αρτας Λεωνίδας Γεωργούσης


«Ένας 70χρονος κάτοικος χωριού της Άρτας ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Αθήνα προσήλθε την Κυριακή με συμπτώματα πνευμονικού οιδήματος. Το περιστατικό κρίθηκε πολύ σωστά στην αρχή ως παθολογικό περιστατικό. Τίποτα στην κλινική εικόνα του ασθενή δεν παρέπεμπε στο ότι είχε covid 19. Ακολουθήσαμε πιστά όλες τος οδηγίες του ΕΟΔΥ. Βάση αυτών, τον εξετάσαμε στα επείγοντα και μετά κι οι εργαζόμενοι της ΜΕΘ. Οι ακτινογραφίες του δεν παρέπεμπαν σε πνευμονία.

Στο νοσοκομείο έφτασε με το ΕΚΑΒ την Κυριακή. Την Δευτέρα αργά το απόγευμα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και τον διασωληνώσαμε. Ήταν μόνος του, αποκλεισμένος σε ένα δίκλινο θάλαμο.

Τότε πήραμε και δείγμα για κορονοϊό γιατί αποφασισαμε ότι πρέπει να μπει σε ΜΕΘ κι η οδηγία για να μπει κάποιος ΜΕΘ είναι να έχει πρώτα τεσταριστεί για κορονοϊό.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η καθυστέρηση μέχρι να λάβουμε τις απαντήσεις για το τεστ. Εδώ στη Άρτα, το πιο κοντινό μας εργαστήριο είναι στο Ρίο. Χρειαστήκαμε 30 ώρες για να πάρουμε απάντηση. Δεν θα κάνουμε δουλειά έτσι. Το τεστ έφυγε από εμάς πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης και πήραμε απάντηση Τετάρτη απόγευμα, αργά. Μόλις πήραμε την θετική απάντηση στο τεστ, o ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς στην περιοχή, στα Γιάννενα.

Στο δικό μας νοσοκομείο έγινε απολύμανση και 41συνάδελφοι, 13 γιατροί και 28 νοσηλευτές που είχαν εκτεθεί στον ασθενή μπήκαν σε καραντίνα μίας εβδομάδας.

Η πραγματικότητα είναι η εξής: τα υγειονομικά υλικά τα παίρνουμε με το σταγονόμετρο και τα φυλάμε ως κόρη οφθαλμού για τις ΜΕΘ και για την αντιμετώπιση των ύποπτων κρουσμάτων. Κι όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου. Πρέπει στην επαρχία να μας δώσουν περισσότερα και πιο κοντινά εργαστήρια για να στέλνουμε τα δείγματα. Εμείς ιδανικά θα θέλαμε όποιος μπαίνει εδώ με παθολογικό πρόβλημα να κάνει και τεστ. Όσο δεν κάνουμε τεστ, τόσο θα χάνουμε περιστατικά».

Δήμητρα Τριανταφύλλου

News4 Health

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button