ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Καραμητσόπουλος: «Οι καθηγητές έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση»

Για την μεγάλη αποχή στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Αιτωλοακαρνανία γράφει ο Πρώην Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας και Πρώην Αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας, Γιώργος Καραμητσόπουλος.

Αναλυτικά:


«Τεράστια ήταν η αποχή των συναδέλφων της Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα από τους 1612 εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ψήφισαν:

Για το ΠΥΣΔΕ:  596  (Αποχή 63%)

Για το ΑΠΥΣΔΕ:  576  (Αποχή 64,3%)

Για το ΚΥΣΔΕ:  543  (Αποχή 66,3%)

Παρόμοια και ακόμα μεγαλύτερα ήταν τα ποσοστά αποχής σε όλη την Ελλάδα. Στην Αττική έφτασε το 85%.

Είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, παρότι μπορούσαν χωρίς κόπο να ψηφίσουν από το σπίτι τους, απείχαν συνειδητά και αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία.

Αποφάσισαν να αντισταθούν στην αυθαίρετη και χωρίς καμία δικαιολογία απόφαση των κυβερνώντων για ηλεκτρονικές εκλογές στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Τόσο προς την κυβέρνηση και την υπουργό παιδείας όσο και προς τις ηγεσίες της ΟΛΜΕ και των κομματικών παρατάξεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Το μήνυμα είναι σαφές.

1.Απαιτούμε σεβασμό στις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες του κλάδου μας.

2.Αν πράγματι ενδιαφέρεστε για το δημόσιο σχολείο πρέπει να έρθετε κοντά του, να αφουγκραστείτε τον μαχόμενο στην τάξη εκπαιδευτικό, να νιώσετε τις ανάγκες των μαθητών και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα να δώσετε επιτέλους λύσεις στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης».

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button