Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Γ. Καραμητσόπουλος: “Η Δημοτική Αρχή άφησε ανεκμετάλλευτο το ΕΣΠΑ για τα δημοτικά κτίρια”

Η δημοτική παράταξη Αγρινίου “Συμμαχία Πολιτών” με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμητσόπουλο, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι η Δημοτική Αρχή άφησε ανεκμετάλλευτο το ΕΣΠΑ για τα δημοτικά κτίρια και υπογραμμίζει ότι “ξαφνικά η Δημοτική Αρχή θυμήθηκε το Δημοτικό Περίπτερο του Πάρκου”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ένα από τα θέματα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου είναι η έγκριση υποβολής της πρότασης: “Επανάχρηση Δημοτικού Περίπτερου Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου ως πολυχώρος πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής” μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!

Όμως είναι απογοητευτικό να διαπιστώνει κανείς ότι η Δημοτική αρχή άφησε ανεκμετάλλευτο το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας» που διήρκησε ένα ολόκληρο χρόνο (16/1/2018 έως 15/1/2019) χωρίς να καταθέσει καμία πρόταση και το οποίο ήταν κατάλληλο για την περίπτωση του Δημοτικού Περίπτερου του Πάρκου.

Το Πρόγραμμα απευθύνονταν στους Δήμους όλης της χώρας και στόχευε στην ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας και η χρηματοδότηση έφτανε μέχρι τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Και ξαφνικά η Δημοτική Αρχή θυμήθηκε το Δημοτικό Περίπτερο του Πάρκου εντελώς συμπωματικά μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Δυστυχώς φανερώνεται για μια ακόμη φορά η επιπολαιότητα, η αδιαφορία και η ανικανότητα που δείχνει η Δημοτική Αρχή στην αξιοποίηση των προγραμμάτων αφού άφησε να χαθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα όταν δεκάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα το αξιοποίησαν μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Για τη Συμμαχία Πολιτών
Γιώργος Καραμητσόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button