Κάποιος ειδικός να πει γιατί τόσα κρούσματα στα σχολεία;

Η απορία των περισσότερων πολιτών σε σχέση με το πώς πάει η πανδημία στην περιοχη μας είναι μια: γιατί τα κρούσματα είναι τόσο δυσανάλογα συγκεντρωμένα στα σχολεία;

Καθημερινά σχεδόν κλείνουν τμήματα- ή και ολόκληρα συγκροτήματα- ενώ τα κρούσματα συνολικά δεν μπορεί να πει κανεις ότι έχουν “ξεφύγει”.


Αγρίνιο, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, κοινός τόπος ότι με λίγα αναλογικά κρούσματα στην κοινότητα, τα σχολεία (και από τις τρεις βαθμίδες) φαίνεται να έχουν επηρεαστεί πιο πολύ.

Είναι η κινητικότητα η περίφημη; Τηρούνται πλημμελώς τα μέτρα ίσως από τους μεγαλύτερους που βρίσκονται σε αυτά, δηλαδή εκπαιδευτικούς,γονείς και ιδιοκτήτες κυλικείων; Οι καθαρίστριες δύσκολο να είναι μεταδότες γιατί λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα.

Μήπως μιλάμε για κάποια μετάλλαξη από εκείνες που εννοείται ότι είναι πιο μεταδοτικές στους νεότερους; Στην Ελλάδα έχουν αναφερθεί δεκάδες μεταλλάξεις που υπάρχουν μόνο εδώ, όχι όμως πιο επικίνδυνες.

Δεν πρέπει να υπάρξει μια προσέγγιση στο θέμα;Μια διερεύνηση του παράδοξου; Και ίσως εκείνα τα μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς(και λοιπούς) που κάπως…σνομπαρίστηκαν όταν γινόταν δωρεάν και δεν τα έκανε ούτε το 10%;

η συντακτική παρατηρητική μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αιτωλοακαρνανία κρούσματα μεταλλάξεις σχολεία