Δυτική Ελλάδα

"Κάποιους τους πήρε ο πόνος λίγο όψιμα για τις ατομικές συμβάσεις" λέει ο Δ. Μιχάλης

Mixalis-dimitris

Σε απάντηση στην ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις των εργολαβικών εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου, προχώρησε ο διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, μέσω της προσφιλούς μεθόδου του, του facebook δηλαδή. Ο κ. Μιχάλης, απαντώντας στις αιτιάσεις της παράταξης του ΠΑΜΕ , κάνει λόγο για “κανιβαλισμό”, πάνω στην αγωνία των συγκεκριμένων εργαζομένων και ζητά σεβασμό.

Γράφει συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο facebook o -απερχόμενος- διοικητής:

“Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών που ανήκει στη δύναμη του ΠΑΜΕ, (Γ.Ν. Αγρινίου), λέει περί ρεσιτάλ υποκρισίας. Λέει … και τι δε λέει.

Μιλάει για κακοπληρωμένους εργαζόμενους, αν κάνουν ατομικές συμβάσεις, και για μη καταβολή εξαιρέσιμων και νυχτερινών, καθώς και αδειών. Γνωρίζουν άραγε ότι τέτοιοι μισθοί για εργαζόμενους βασικής εκπαίδευσης δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα και ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα λάβουν τα χρήματα αυτά (περί τα 740 καθαρά) επειδή θα πληρώνονται με μισθολόγιο δημοσίου? Βεβαίως δεν είναι το άριστον. Στον εργολάβο όμως είναι πιό καλοπληρωμένοι? Ο εργαζόμενος με 740 ευρώ καθαρά (8ωρο) είναι κακοπληρωμένος στις μέρες μας γενικώς. Όλοι το αναγνωρίζουμε αυτό. Σίγουρα όμως αυτά που θα πάρει είναι καλύτερα από τα 420-470 ευρώ. Και τα περί μη καταβολής νυχτερινών και αδειών που τα βρήκαν αλήθεια? Με τον εργολάβο δεν τα παίρνουν. Στις συμβάσεις, πού το βρήκαν πως δεν θα τα παίρνουν? Αλλά θα μου πείς, ευσεβείς πόθοι. Παιδιά είναι, να μην πουν και καμία μ@@ακ@α.

Φαίνεται πως τα 420-470 ευρώ που μπορούν να πάρουν (8ωρο) από τους εργολάβους είναι περισσότερα γι’ αυτούς !! Μαθηματικά προωθημένα !! Αλλά πώς να μην κάνουν μαθηματικά προωθημένα με τη σιγουριά του δημοσίου υπαλλήλου που στα αξιώματά του είναι και η παντελής άρνηση της αξιολόγησης?
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Αλήθεια γιατί ως σήμερα δεν είπαν κουβέντα για το ότι οι εργαζόμενοι αυτοί πολλές φορές δεν παίρνουν όσα τους αναλογούν? Γιατί δεν μίλησαν ποτέ για τις άδειες που ποτέ δεν πήραν? Γιατί δεν είπαν κουβέντα για απολύσεις που έγιναν επειδή μίλησαν εργαζόμενοι για αυτονόητα? Μήπως δεν τα γνώριζαν? Σαφώς και τα γνώριζαν. Έχω στοιχεία που βρίσκονται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα για όλα αυτά. Και από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι και συνδικαλιστές του νοσοκομείου τα γνώριζαν, αλλά αδιαφορούσαν, όχι μόνο να βοηθήσουν, αλλά ούτε και να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα στην Διοίκηση, μήπως μπορούσε από εκεί να γίνει κάτι. Ακόμη και μέλος του Δ.Σ. ενημερώθηκε, αλλά δεν είπε κουβέντα στο Δ.Σ. Γιατί άραγε?
Και σίγουρα ο εισαγγελέας θα κάνει τη δουλειά του. Οι Συνδικαλιστές όμως που το μόνο που βλέπουν, είναι τα κομματικά μονοπάτια που τους υποδεικνύονται, γιατί δεν ασχολήθηκαν ποτέ?
Υπάρχουν συμβασιούχοι λέει, που λόγω νομικών εμπλοκών, καθυστέρησαν να πληρωθούν. Ναι, έτσι είναι. Για ρωτήστε όμως αυτούς τους συμβασιούχους, προτιμούν την ειλωτεία στον εργολάβο ή το καθεστώς των συμβάσεων? Οι κωλυσιεργίες της δικαιοσύνης –που κατά την κρίση μου στο εν λόγω θέμα δεν στάθηκε στο ύψος της- έπρεπε να σας στρατεύουν, και όχι οι προσπάθειες για καλύτερη δουλειά. Αλλά η ιδεολογία με την πρακτική, όταν έχει μάλιστα άρωμα αντιπολίτευσης, παίρνει διαζύγιο.

Είναι λέει προσωρινή δουλειά. Μάλιστα. Στους εργολάβους ήταν μόνιμη λοιπόν !!
Βάλλουν κατά της κυβέρνησης με πρόσχημα την προστασία των συμβασιούχων. Δεν είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά οι εργαζόμενοι ως όχημα αντιπολίτευσης, είναι αν μη τι άλλο, βρώμικο παιχνίδι.
Ναι είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου. Είναι επιθυμία αυτή της κυβέρνησης? Ή των αφεντικών μας? Μπορεί η κυβέρνηση αυτή την παγίδα να την παρακάμψει και δεν το κάνει? Λίγος σεβασμός στους εργαζόμενους δεν βλάπτει.
Εξαρτάται λέει η πληρωμή τους από τα διαθέσιμα του νοσοκομείου. Μμμ … δηλαδή ως τώρα από τι εξαρτιόνταν? Και πότε είδαν να μην μπορεί το νοσοκομείο να πληρώσει τον εργολάβο (ο οποίος πλήρωνε με τη σειρά του τους εργαζόμενους) για να μην μπορέσει να τους πληρώσει κατ’ ευθείαν τώρα? Τόσο μπαλαμούτι πιά !!

Αντί να στοιχηθείτε στην προσπάθεια για μία καλύτερη δουλειά για τους ανθρώπους αυτούς, κανιβαλίζετε πάνω στην αγωνία τους. Έχετε κύριοι ζήσει με 230-240 ευρώ το μήνα την οικογένειά σας? Τόσα παίρνουν (4ωρο) οι περισσότεροι. Πολλοί από αυτούς τις ζούν έτσι. Και οι προτάσεις σας μόνο περαιτέρω ανασφάλεια τους φορτώνουν.
Λίγος σεβασμός κύριοι.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button