Γεγονότα

Κανονικά οι εργασίες στο πάρκο-τι ειπώθηκε στο γραφείο του Εισαγγελέα

koi-parko-diamartiria2

Διαψεύδονται οι πληροφορίες που διοχετεύτηκαν από την Παρασκευή, περί εισαγγελικής εντολής για διακοπή των εργασιών στο Δημοτικό πάρκο του Αγρινίου. Παρόλα αυτά, ομάδα πολιτών πήγε στο γραφείο του Εισαγγελέα το πρωί θέτοντας το ζήτημα, επικαλούμενη έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σύμφωνα με το οποίο -όπως λένε πολίτες που τάσσονται κατά της ανάπλασης- ο δήμος έδωσε πλημμελή στοιχεία σχετικά με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν. Οι συγκεκριμένοι πολίτες λένε πως από την σχετική αλληλογραφία προκύπτει πως η δημοτική αρχή δεν παρείχε επαρκή ενημέρωση , με σκοπό να παρακάμψει την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τονίζουν πως οι εργασίες πρέπει να σταματήσουν μέχρι οι αρμόδιες υπηρεσίες να αποφανθούν για τις καταγγελίες τους.

Στο γραφείο του αρμοδίου Εισαγγελέα βρίσκονται όμως και πολίτες που ανήκουν στην πρόσφατα εμφανιζόμενη Κίνηση υπέρ της άμεσης ανάπλασης του Δημοτικού πάρκου, που μέσα σε μια μέρα περίπου συγκέντρωσε 150 υπογραφές πολιτών που ζητούν την εκτέλεση του έργου.

Εκπρόσωποι της συγκεκριμένης Κίνησης, ζήτησαν να παρίστανται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει εμπλοκή της Δικαιοσύνης, ώστε να καταγράφεται και η δική τους άποψη σχετικά με το θέμα, αλλά και οι διαφωνίες που έχουν σχετικά με τις ενστάσεις των πολέμιων του έργου. Επισημαίνουν ακόμη πως για άλλη μια φορά επιχειρείται κωλυσιεργία με νομικά τεχνάσματα, ώστε το εργο να συνεχίσει να καθυστερεί, με απρόβλεπτες συνέπειες στην ομαλη εξελιξη του .
Στο σημείο βρίσκονται και εκπροσωποι της δημοτικης αρχής.

Πάντως  από το πρωί τα συνεργεία εργάζονταν κανονικά και χωρίς προβλήματα και μάλιστα έχει εκτελεστεί ένας σημαντικός αριθμός εργασιών σχετικά με την απομάκρυνση των δέντρων – φυτών στο φυτώριο του δήμου .

Οι εργασίες στο πάρκο συνεχίζονται, εφόσον δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη σχετικά με την συνάντηση που γίνεται στο γραφείο του αρμοδίου Εισαγγελέα και που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση ο Εισαγγελέας τόνισε πως με δεδομένη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για το έργο που θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά.

Ειπώθηκε ακόμη πως οι πολίτες που αντιδρούν μπορούν να καταθέσουν μηνύσεις σχετικά με αυτά που καταγγέλλουν. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Εισαγγελέας ζήτησε ακόμη από την Αστυνομία να παρεμβαίνει όταν διαπιστώνει πως παρανόμως παρεμποδίζονται οι εργασίες και γενικά διαπράττονται ποινικά αδικήματα, απ’όποιονδήποτε.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο εργολάβος καλείται να συνεχίσει απρόσκοπτα την εκτέλεση των εργασιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button