ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Κανένα θέμα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, μέχρι να λυθεί το ζήτημα με την απόφαση του ΣτΕ

Τι δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, αναμένεται τροπολογία Βορίδη στις 17 Ιανουαρίου

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε χθες το θεσμικό και διοικητικό αδιέξοδο που έχει ανακύψει στην Αυτοδιοίκηση μετά την απόφαση του ΣτΕ να κηρύξει ως αντισυνταγματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ.

Η παρατάξεις της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τους κ. Λύτρα και Σπηλιόπουλου, είχαν ζητήσει το θέμα να συζητηθεί εκτάκτως στο Συμβούλιο ενώ εξέφραζαν τις σοβαρές ενστάσεις τους για την συνέχιση της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής, όπως προέβλεπε ο νόμος Θεοδωρικάκου και που πλέον έχει κριθεί αντισυνταγματικός, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίον διεξήχθησαν οι εκλογές του 2019, την απλή αναλογική.


Στη συζήτηση της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, επισήμανε πως το αδιέξοδο αυτό ξεκίνησε με τη ψήφιση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, «κόντρα στη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά και κόντρα στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας που αποτελεί μέρος του Κοινοτικού Δικαίου στην Ε.Ε.».

Ακόμη ανακοίνωσε πως ως Περιφερειακή Αρχή, έως ότου ρυθμιστεί το ζήτημα (πιθανότατα στις 17 Ιανουαρίου όπως έχει αναγγείλει το Υπουργείο Εσωτερικών), αποφασίστηκε να μην έρθει κανένα θέμα στην Οικονομική Επιτροπή – πλην ίσως θεμάτων με διαδικαστικό και λειτουργικό χαρακτήρα – «προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά».

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button